Annons

Annons

”Blir man verkligen tjock av socker?”

Ökar socker sötsuget, eller hur hänger det ihop?

Ökar socker sötsuget? Och hänger övervikt och socker ihop, undrar en nyfiken läsare.  MåBra:s viktcoach rätar ut frågetecknen!

”Finns det någon studie som visar att en kost med mycket socker gör att du blir mer sötsugen? Betyder det i så fall att man äter mer än om man hade ätit en kost med mindre socker? Kan man säga att en kost med mycket socker gör att man blir tjock även fast det totala energiintaget över dagen är detsamma som om man hade ätit mindre socker?” skriver signaturen Josefin.

Annons

Marie svarar:

Det finns många studier som visar att man blir mer sötsugen av att äta socker – det är den kunskapen som vi inom kostbranschen baserar våra rekommendationer på. Socker och andra snabba kolhydrater, till exempel vitt mjöl, påverkar blodsockret så att vi känner oss sugna att äta mer. Detta leder till att vi får ett ökat energiintag som i sin tur ger… >> Läs mer

Gilla MåBra på Facebook

Psst! Har du koll på antalet sockerbitar i sommarglassen, frukostyoghurten och godispåsen? Missa inte vårt bildspel om det dolda sockret i våra vanligaste livsmedel:

Lista: Så mycket socker innehåller maten

BILD: Thinkstock

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…