Annons

Annons

Tappa semesterkilon med Hollywood-detox!

Kan en vecka med grönsaksjuicer och fruktsmoothies trolla bort sommarens trivselkilon? MåBra:s Hanna Karlemark har testat!

MåBra:s formgivare Hanna Karlemark detoxar med kokosvatten. Allt enligt skådespelerskan Gwyneth Paltrows föreskrifter.

Lata dagar på stranden, vinkvällar vid grillen och så lite chips och godsaker på det. Hanna Karlemarks semesterdagar ser ut som de flesta svenskars, med några kilos övervikt i bagaget när ledigheten löper mot sitt slut.

Annons

– Normalt följer jag Dukan Diet, men under min semester frångick jag den kosthållningen helt, berättar Hanna.

Gilla MåBra på Facebook

2 envisa kilon blev kvittot på sommarens utsvävningar och i jakten på en rivstartsmetod snubblade hon över Gwyneth Paltrows omtalade detoxkur.

– En intensivkur med bär och grönsaker som dessutom rensar ut gifter och gör huden finare. Det lät som ett utmärkt sätt att komma i form på, fortsätter hon.

Under en veckas tid bestod menyn till största delen av smoothies, grönsaksjuicer, nötter, frön och färska bär. Bröd, socker, kaffe, alkohol och mejeriprodukter var helt bannlysta. Även animaliska proteinkällor fick stryka på foten till förmån för gröna grönsaker och baljväxter.

– Trots den blygsamma mängden mat var jag full av energi, och jag kände mig snabbt slankare. Jag upplevde också att mina fysiska trötthetstecken minskade och att huden fick fin lyster.

Gick ner 2 kilo

2 kilo försvann i en rask takt och trots att det var första veckan på jobbet kände sig Hanna piggare än någonsin. Att prova metoden på jobbet fungerade utmärkt menar hon, kanske för att det är svårare att småäta och att miljön är full av rutiner som saknas hemma.

Så här kunde en vanlig dag se ut:

Frukost
Rumstempererat citronvatten och örtte

Mellanmål
Fruktsmoothie baserad på mandelmjölk, med extra protein – till exempel äggvita

Lunch
Kokosvatten

+ Grönsakssoppa eller sallad

Mellanmål
Nötter och bär

Middag
Rotfruktsjuice

Hannas detox-tips!

– Låt kroppen vila från onödigt stora portioner redan några dagar innan du startar kuren. Lägg gärna av med sötsaker, kaffe och alkohol också.

– Ät probiotika för att hålla magen glad. Jag valde Trevis, tabletter som finns på Apoteket.

– Jag plockade mina bär från egen trädgård och skogen, passa på att detoxa nu när det är säsong för så många nyttiga varianter!

Är du nyfiken på Gwyneth Paltrows detox? På sin blogg berättar stjärnan själv hur du ska gå tillväga – klicka här för att komma dit!

AV: Jennie Sandberg och Hanna Karlemark
BILD: Jennie Sandberg

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…