Annons

Annons

Bli fri från sötsug – med hjälp av mindfulness

Sitter sockerbegäret i huvudet? Här är coachens 6 bästa tips för hur du besegrar suget med mental träning.

Att bli av med ett återkommande sötsug handlar inte bara om kostvanor, utan minst lika mycket om det mentala – hur vi förhåller oss till sockerbegäret och till alla sötsaker som lockar runtom oss. Det menar certifierade mindfulness-coachen Tanja Dyredand, som här ger sina bästa tips för hur du bryter sötsuget med mindfulness.

Annons

1. Sätt små mål
Tänk inte allt eller inget – som att det är ”kört” om du faller för frestelsen och tar en kaka. Sätt istället upp en plan med små delmål som du bockar av på vägen. Ett tillfälligt snedsteg är inget som påverkar din plan på sikt, se bara till att snabbt hamna på banan igen.

Gilla MåBra på Facebook

2. Ha tålamod
Enligt forskning tar det minst tre veckor att bryta eller skapa en vana. Förvänta dig därför inte att suget ska försvinna över en natt, utan tänk långsiktigt och var tålmodig.

3. Berätta för din omgivning
Låt familjen, vännerna och kollegorna få höra om dina planer. Att säga det högt bekräftar både för dig själv och andra att du ska göra en förändring.

4. Var i nuet
Öva på att vara här och nu. Tänk inte att du ”aldrig mer” får äta choklad, utan bara att du ska klara av att låta bli att äta en chokladbit just nu eller att du tackar nej till fikabrödet just idag.

5. Bryt tankemönstret
Samla på dig enkla mindfulnessövningar som du snabbt kan göra när suget kickar in.

6. Fira dina framgångar
Ofta fokuserar vi bara på när vi misslyckas, inte när vi lyckas. Klappa dig själv på axeln flera gånger om dagen och säg gärna högt för dig själv: Det här har jag gjort bra.

 

Källa: Jagtid.nu
BILD: Thinkstock
LÄS MER:

Mindfulness i vardagen – 7 härliga tips!

mindfulness

Hitta glädjen och lyckan i tillvaron med hjälp av mindfulness. Här är 7 attitydförändringar som hjälper dig leva i nuet!
Läs mer: Mindfulness i vardagen – 7 härliga tips!

 

Stoppa sötsuget – med rätt mat!

sötsug

Plötsligt kommer det – suget – du bara måste ha godis eller en bulle NU! Vad är det egentligen som händer med oss när begäret slår till? Lär dig tolka suget för att kunna ta kontroll över begären.
Läs mer: Stoppa sötsuget – med rätt mat!

Fem supertips som hjälper dig att stå emot sötsuget

bli av med sötsug

Är du ofta sötsugen? I så fall är du inte ensam. Behovet av något sött dyker ofta upp som ett brev på posten mellan måltiderna och efter maten. Särskilt irriterande är det förstås när du bestämt dig för att ha en godisfri vecka, men känner att suktandet efter sött tar över. Så här kan du själv ta kontrollen över godissuget.
Läs mer: Fem supertips som hjälper dig att stå emot sötsuget

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…