Annons

Annons

Bli av med svinkopporna – ta hjälp av oregano!

Ta hjälp av den klassiska kryddan för att bli av med svinkopporna!

Att bli av med impetigo, till vardags kallat svinkoppor, är inte helt enkelt. Ofta krävs det ett läkarbesök och antibiotika för att får bort de envisa hudutslagen. Men nu kan du prova att sätta in en gammal huskur för att fixa läkningen på egen hand. Ny forskning visar nämligen att klassiska medelhavskryddan oregano kan få svinkopporna att försvinna.

Annons

Forskarna delade in 36 patienter med svinkoppor i två grupper, där den ena fick kräm med oreganoextrakt och den andra behandlades med antibiotika. Under en veckas tid fick deltagarna smörja in de drabbade området och dag 2, 4 och 7 gjorde läkarna en uppföljning. I slutet av perioden hade båda grupperna tillfrisknat lika mycket, men den grupp som hade behandlat svinkopporna med örtkrämen hade en snabbare förbättring: där noterade forskarna en avsevärd förbättring redan under det fjärde dygnet.

Gilla MåBra på Facebook

Forskarna tyckte resultatet var värdefullt och hoppas kunna dra fler slutsatser eftersom alternativ till antibiotikabehandlingar efterfrågas av både föräldrar och vårdpersonal.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…