Annons

Annons

Bikinibilden som får hela världen att jubla

”Jaja, kan alla med platta magar lägga upp sina strandbilder, så kan jag också det” skrev 20-åriga Linda-Marie Nilsson på Facebook och postade samtidigt en somrig bikinibild på sig själv. Och responsen lät inte vänta på sig, kurvorna har hittills varit förstasidesstoff i England, Nederländerna – och Taiwan!

Annons

82 000 personer gör tummen upp för Linda-Maries kurvor på Facebook. Och siffran ökar för varje dag!

Linda-Marie Nilssons Facebookflöde var fullt av strandbilder där smala och brunbrända kvinnor glatt vinkade in i kameran.

”Varför finns det inte någon med min kroppstyp som lämnar samma typ av sommarhälsning?” funderade hon. En stund senare hade hennes lillebror knäppt ett kort med mobilkameran. Ett fotografi som skulle väcka enorm uppståndelse skulle det visa sig.

– Jag laddade upp bikinibilden på Facebook som en liten vink till mina smala kompisar. Som en vink att det går utmärkt att må bra och vara glad även i en större storlek, berättar Linda-Marie Nilsson.

Och reaktionerna lät inte vänta på sig.

Kompisar gjorde tummen upp för bilden, och kompisars kompisar… Inom loppet av några dagar hade tiotusentals Facebookanvändare hyllat de svenska kurvorna – och Linda-Marie hade tusentals mail med hyllningar.

Vad skriver folk?

– Många skriver att de blir peppade av att se mig göra detta, att de själva inte vågar visa sin kropp på det sättet. Och det är ju helt galet, jag ser inte på min kropp som så pass annorlunda att den ska toppa nyhetsflöden över hela världen, fortsätter hon.

Brittiska tidningsjätten The Sun var en av de första utländska tidningar som uppmärksammade fenomenet, som fick så stort nyhetsvärde att Linda-Marie tog plats på förstasidan.

– Ja, där var jag. Mitt under pågående OS, strax bredvid en artikel om drottningen. I en bikini dessutom, skrattar hon.

Efter uppmärksamheten i engelsk press har nyheten spridit sig över alla väderstreck. Över 82 000 personer gillar Linda-Maries bild, och 5 000 väntar svar på sina mail.

– Nu kommer det mail på alla möjliga språk, så jag ligger lite efter med att bemöta alla, förklarar Linda-Marie. Men hon har lovat att återkomma personligen till alla som tagit kontakt.

Hon har att göra ett tag framöver med andra ord.

Psst! Besök Linda-Marie Nilssons blogg här

Vad tycker du om detta?
Är det ny energi till en sund debatt – eller är det sorgligt att några kvinnliga kurvor väcker sådana reaktioner? Säg din mening i kommentarsfältet nedan!

 

AV: Jennie Sandberg
BILD: Thinkstock

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…