Annons

Annons

”Behöver känslig mage extra vitaminer?”

Känsliga magar mår inte bra av för mycket frukt. Men hur får man i sig rätt vitaminer då? Vår läkare Gunilla Hasselgren tipsar!

Kan en fruktfattig diet ändå täcka vitaminbehovet?

”Jag har IBS-mage och fruktosintolerans. Jag kan inte äta fem frukter om dagen och mycket grönt som man brukar rekommendera. Jag är lite orolig över att jag inte får tillräckligt med vitaminer och mineraler från min ”fattiga” mat. Jag tar multivitaminer och tillskott.

Annons
Gilla MåBra på Facebook

Hur ofta och hur lång tid får jag ta vitaminer? Måste jag ta dem regelbundet eller ta paus emellan? Hur ska jag göra rätt? ”

MåBra-läkaren Gunilla Hasselgren svarar: Hela mag-tarmkanalen styrs av reflexer, vårt automatiska nervsystem, vilket gör att den är beroende av att vi mår bra och är i balans. Rubbas balansen av att vi är oroade, stressar, sover eller motionerar för lite rubbas även tarmen. Allt hänger ihop och […]  läs mer

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…