Annons

Annons

Smalare midja? Släck törsten med choklad!

Mindre kroppsfett, mer muskler och generellt bättre fysisk form. Det är bara några av fördelarna med att avsluta träningspasset med … chokladmjölk!

Kall chokladmjölk är den bästa träningsdrycken, säger forskare vid Texas University.

Ja, du läste rätt. Forskare vid University of Texas i Austin menar att just chokladdryck är den mest idealiska återhämtningsdrycken.

Annons

– Både profesionella och vanliga motionärer märkte positiva effekter av att dricka fettsnål chokladdryck efter träningspasset, säger forskningsledaren John Ivy till Daily Mail.

Gilla MåBra på Facebook

De personer som deltog i studien fick olika alternativ att släcka törsten med. De som drack choklad efter träningen kunde bland annat notera ökad mängd muskler, mindre kroppsfett och bättre kondition jämfört med de som drack traditionell sportdryck.

Tio cyklister med stor träningvana fick cykla i 90 minuter i normaltempo, sedan i 10 minuter med hög intensitet. Testet visade att de hade både bättre benstyrka och kunde cykla fortare när de drack chokladmjölk istället för sportdryck eller kalorifria alternativ.

Samma studie lät också 32 personer med normal kondition delta i fem spinning-pass per vecka. Gruppen delades sedan in i tre delar, varav en fick chokladmjölk att släcka törsten med. Efter 4 1/2 vecka kunde forskarna se att de som druckit choklad hade dubbelt så stor konditionsförbättrning mot de övriga i gruppen.

– Vi vet inte exakt vad som gör att fettsnål chokladmjölk har den här effekten, säger Ivy. Man tror att det är blandningen av naturligt protein och kolhydrater som kan vara hemligheten.

LÄS OCKSÅ
Choklad är extra bra för otränade

AV: Jennie Sandberg
BILD: Thinkstock

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…