Annons

Annons

Bästa sättet att hålla vikten när du gått ner

Med några enkla knep kan du lättare behålla din nya vikt!

Med några enkla knep kan du lättare behålla din nya vikt!

Lågenergidieter kan snabbt få igång viktminskningen, men risken är stor att du går upp i  vikt när du börjar äta normalt. Men nu har forskare vid Sahlgrenska akademin i Göteborg hittat ett sätt som gör det lättare att undvika viktökningen. Knepet är att gradvis gå tillbaka till att äta normalt  – i stället för att börja direkt när lågenergidieten är över.

Annons

I studien deltog  260 personer som under 12 veckor gick på en diet som bestod av soppor och milkshakes. Efter de 12 veckorna delades deltagarna in i två grupper där den ena bytte tillbaka till sin ”vanliga” kost efter en vecka – medan den andra gruppen ökade sitt matintag långsamt under sex veckor. Tio månader efter studien hade personerna med den långsamma tillbakagången ökat 4 procent i vikt – medan de andra ökat drygt 8 procent.

Gilla MåBra på Facebook

-Vi ville titta på olika behandlingsråd för övergången från lågenergikost till vanlig mat, och bedöma vad som faktiskt fungerar, säger Lena Gripeteg, forskare vid Sahlgrenska Akademin.
– Och ett enkelt tips som verkar fungera är att långsamt återgå till normal mat efter att man har gått ner i vikt med lågenergi-diet.

Av Anna Eriksson


Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…