Annons

Annons

Nå din drömvikt! Så väljer du rätt kost för just dig

Vill du gå ner i vikt eller bara hålla vikten? Hitta rätt diet för dig!

Har du försökt gång på gång att tappa din övervikt – utan att lyckas? Då har du antagligen valt fel metod. Lösningen är att hitta kosten som passar just dig!

Vilken metod är bäst om du vill gå ner i vikt? Det beror helt enkelt på vem du är!

Forskare i Kanada har analyserat 48 olika dietstudier och kommit fram till att det faktiskt inte spelar någon större roll vilken diet du följer. Så länge du håller dig till din valda metod kommer den att vara lika effektiv som någon av de andra! Problemet är just att vi ofta hoppar av och återfaller till vårt tidigare ätbeteende.

Annons

Om du har svårt att hålla dig till en diet kan det bero på att den inte passar din livsstil. Om du till exempel inte kan tänka dig ett liv utan pasta är det orealistiskt att tro att du kan hålla dig till LCHF – och om du avskyr att räkna näringsvärden kommer kaloritabeller eller räknande av points inte att fungera för dig.

Lever du ett hektiskt liv med mycket resor och sociala sammankomster kan det bli svårt att hålla dig till en diet som förbjuder vissa födoämnen och ogillar du att laga mat kan det bli klurigt med en väldigt exakt meny som du måste följa varje dag.

Ju enklare och mer lättförståelig en dietmetod är, ju mer förenlig den är med din vardag och ju mer du får äta sådant du gillar, har råd att köpa och tid att tillaga – desto mer ökar chansen att du lyckas!

Olika människor upplever också olika fallgropar. För vissa är det sötsuget som sätter käppar i hjulet, medan det för andra är brist på motivation eller ont om tid att laga mat.

Det finns helt enkelt ingen mirakelmetod som passar alla – så välj istället den som du gillar bäst!

Här guidar vi dig till metoden som passar just dina förutsättningar:

För dig som vill gå ner i vikt snabbt

Ibland behöver vi komma igång med en rivstart. Det är nämligen få saker som gör lika mycket för motivationen som att se omedelbara resultat. När de första kilona försvunnit är det ofta lättare att fortsätta hålla sig till goda vanor.

Testa:

Fettbrännardieten
Supersnabba versionen av fettbrännardieten
Juicedetox
Pulverdiet

 

För dig som vill kunna ”äta som vanligt”

Har du svårt att laga specialmat och vill kunna fortsätta i stort sett som vanligt, men ändå tappa i vikt? Testa då någon av de olika typerna av periodisk fasta (vilken som passar dig bäst kan du lära dig genom att göra hälsotestet här).

Testa:

5:2-dieten
24-timmarsfasta
16:8-metoden

 

För dig som vill ta dig ur sockerfällan

Allt mer forskning visar att det är sockret som i störst utsträckning leder till övervikt. Socker har också en tendens att leda oss in i en ond cirkel: ju mer av det vi äter, desto mer sötsugna blir vi. Ta dig ur fällan en gång för alla!

Testa:

Farväl sötsug – 12 steg till avgiftning
Vardagens värsta sockerfällor
6 bra skäl att sluta äta socker – och 3 sätt att lyckas!

 

Annons:

Naturdiet har smarta måltidsalternativ för dig som söker en fullvärdig måltid eller ett näringsrikt mellanmål i farten. Alltid med ett högt proteininnehåll, lågt energiinnehåll men fullt av vitaminer och mineraler som din kropp behöver. Naturdiet är det smarta och enkla valet för dig som vill leva en hälsosam livsstil!   

Läs mer på www.naturdiet.se

 

För dig som vill undvika kolhydrater

Många upplever att de mår bäst när de undviker kolhydratsrika livsmedel som spannmål och gryner helt och hållet och istället äter sig mätta på fett och protein.

Testa:

LCHF
LCHQ
Dukan-dieten


För dig som vill äta långsamma kolhydrater

En sund och enkel metod att hålla vikten är att skippa socker, vitt mjöl och andra snabba kolhydrater och istället satsa på långsamma kolhydrater med mycket fullkorn och fibrer, som behåller mättnadskänslan länge. Med dessa metoder äter du också nyttiga fleromättade fetter, magert protein och frukt, grönsaker, baljväxter, rotfrukter, nötter och frön.

Testa:

GI-metoden
RS-dieten
MåBra:s stora kolhydratskola del 1 & del 2
Livsmedelsverkets nya kostråd

 

För dig som vill ha koll på kalorierna

Känner du att ingen specifik metod passar dig perfekt, utan vill kunna äta vad som helst men ha stenkoll på kalorier in, kalorier ut? Det är en mycket effektiv metod som är mer eller mindre garanterad att ge resultat, så länge ditt kaloriintag är lägre än din energiförbrukning.

Använd dig av våra hälsoverktyg för att…

…kalkylera ditt kaloribehov
…räkna ut ditt energiintag i vår kaloritabell
…få koll på hur mycket du förbränner med vår motionstabell

 

För dig som vill satsa på träning

Det är givetvis inte bara maten som påverkar din vikt, utan även träningen. Kombinera din nya kostmetod med att motionera mer, så maximerar du effekten av din sundare livsstil!

Testa:

Hitta träningsformen som passar dig bäst
Löpning året om
Snabb & effektiv hemmaträning
Vardagsmotion och promenader
Yoga & pilates
MåBra:s Platt mage-guide

AV: Malin Karlberg   BILD: Thinkstock

 

Bränn Fett – tappa kilon med vår webbguide!

kurs-brann-fett

Gå ner 5 kilo på 2 veckor genom att vrida upp din fettförbränning! Tillsammans med MåBra och ledande experter kan du tappa kilon enkelt och effektivt.

Du får:

  • Kost- och träningsplan för en rivstartsvecka
  • Kost- och träningsplan för två fettbrännarveckor
  • Nya rön och ovärderliga fakta om fettförbränning
  • En online-träningsvideo med personliga tränaren Leila Söderholm

Just nu-pris 249 kronor – läs mer och börja direkt här!

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


Annons



Annons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…