Annons

Annons

Bästa maten för dig som har stannat i vikt

Äpplen är ett bra och mättande, fiberrikt mellanmål!

Försöker du tappa kilon, men märker att vågen inte rör på sig? Satsa på dessa fettbrännande livsmedel för att få igång viktnedgången!

Tycker du att du äter hälsosamt, men får ändå inte tillräckliga resultat på vågen? Har du kanske rentav lyckats gå ner ett antal kilo i vikt, för att sedan hamna på en viktplatå där inget händer, hur mycket du än försöker?

Annons

Då kan du behöva ge viktminskningen en extra skjuts, med hjälp av smarta matval. Här är 5 bra tips för dig som vill kickstarta förbränningen!

1. Ägg
Proteinrik mat, såsom ägg, hjälper kroppen att bygga muskler, vilket ökar din förbränning. Forskning har också visat att du tappar mindre muskelmassa när du går ner i vikt på en kost rik på protein, jämfört med om du ätit en större andel kolhydrater. Man har också kunnat bevisa att personer som äter ägg till frukost blir mättare och får i sig färre kalorier under resten av dagen, så se till att ladda upp med ägg redan på morgonen!
Läs mer: Frukosten som hjälper dig att tappa kilon

2. Äpplen
Frukt och grönsaker har i otaliga studier visat sig underlätta viktnedgången. Detta beror delvis på att de är rika på fibrer, som ökar mättnadskänslan och insulinkänsligheten, vilket hindrar kroppen från att lagra energin som fett. Äpplen är bland de mest fiberrika frukterna och dessutom enkla att ha med i handväskan som ett nyttigt mellanmål.
Läs mer: Våra bästa äppelrecept

3. Chili
Chilifrukter innehåller det fettförbrännande ämnet capsaicin, som visat sig hjälpa till att omvandla ohälsosamt vitt fett till brunt fett. Det senare är bättre för kroppen, eftersom den bruna fettvävnaden förbränner kalorier som värme istället för att lagra dem som fett i kroppen. Hotta upp dina vanliga maträtter med chilipeppar eller blanda lite chilipulver i en kanna citronvatten och drick som en förbränningsjuice.
Läs mer: Capsaicin – ämnet som får kroppen att bränna fett snabbare

4. Grapefrukt
Grapefrukt är en riktig superfrukt när det gäller viktminskning. Forskarna är faktiskt inte helt säkra på varför det fungerar så bra som det gör, men studier har visat att grapefruktjuice hämmar fettinlagringen och sänker blodsockret. Ät dock allra helst färsk grapefrukt – ha gärna som vana att skiva upp en grapefrukt i klyftor och äta på morgonen!
Läs mer: Grapefrukt sänker blodtrycket och bränner fett

5. Sötsaker i små portioner
Ja, du läste rätt! Genom att planera in desserter, godis och annat sött i begränsade mängder minskar risken för att du tröttnar på din diet och ger upp innan du nått ditt viktmål. Använd gärna MåBra:s receptdatabas, där vi har fler än 300 recept på kalorisnåla efterrätter!
Läs mer: Gå ner i vikt med desserter

 

Källa: Health.com

 

AV: Malin Karlberg
BILD: Thinkstock

 

LÄS MER:

 

Bränn fett snabbt och enkelt – expertens bästa tips!

brann-fett
Du kan bli av med överviktskilon utan att banta eller dricka pulvershakes. Näringsfysiologen Fredrik Paulún förklarar hur du ska äta och vilka fällor du ska undvika.
Läs mer: Bränn fett snabbt och enkelt – expertens bästa tips!

 

7 saker som får dig att känna dig hungrig – fast du inte är det!

hungrig fast jag ätit

Kurrar magen trots att du nyss ätit? Det kan bero på någon av dessa bovar – som försöker lura dig att äta mer än du behöver.
Läs mer: 7 saker som får dig att känna dig hungrig – fast du inte är det!

 

Är du villig att äta så här för att gå ner i vikt?

Skrota animaliska produkter och gå ner mycket i vikt.
Bara 2 procent av Sveriges befolkning följer hittills denna kosthållning, men viktminskningseffekten är mycket lovande.
Läs mer: Är du villig att äta så här för att gå ner i vikt?

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons
Annons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…