Annons

Annons

Farväl rynkor – här är produkterna med bevisad effekt!

Farväl rynkor – här är produkterna med bevisad effekt!
Behöver du hjälp mot grådaskig, torr och trist hud efter sommarens synder? Här är ämnena med bevisad effekt!

Att sol, bad och sena nätter med gott i glaset lämnar spår i huden är ingen hemlighet. Torrhetslinjer, pigmentfläckar, trist hudton och mindre elasticitet är några tecken på att sommaren gått hårt åt huden. Men numera finns det faktiskt forskning som visar att vissa ämnen kan göra skillnad! Om du ska köpa ett serum eller en crème, leta efter de här ingredienserna i innehållsförteckningen:

 • A-vitaminsyra – är det mest studerade ämnet mot acne, rynkor och diverse ålderstecken.
  Annons
  Gilla MåBra på Facebook

  Ren A-vitaminsyra – tretinoid – är mest studerat. Det är dock läkemedelsklassat och kan bara fås av läkare. Däremot finns det en del mildare varianter som retinol och retinylacetat i vissa crèmer.  A-vitamin förkommer också naturligt i nyponfröolja.

 • Karbamid – är en supereffektiv fuktbindare som ofta tillsätts i medicinska crèmer mot torr, atopisk hud, men karbamid finns numera också i en del ansiktscrèmer, till exempel . Kan svida på torr hud. Finns bland annat i L 300 Intensive Moisture Face Cream +
 • Niacinamid – är den senaste snackisen inom skönhet. Ämnet går även under namnen vitamin B 3 och nikotinsyra. Det anses inte bara bita på linjer utan även på rodnader och förstorade porer. Finns också som högkoncenterat serum som tillsätts i din vanliga crème –  Paulas´Choise Resist 10% Niacinamide Booster (i butik i september)
 • Glykolsyra – räknas till gruppen milda AHA-syror och tillsätts främst i rengöringar och peelingar eftersom den  stöter bort de yttersta, trista hudcellerna som gör huden grådaskig och sätter fart på kollagenet, som gör huden spänstig. Testa till exempel ansiktsrengöringen Dermaceutic Foamer 15.
 • Mjölksyra och hyaluronsyra – två riktiga fuktbindare som ger huden ett fastare, slätare utseende. Nyheten ACO Rescue Mist är en återfuktande ansiktsspray med hyaluronsyra.
Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons
Annons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…