Annons

Annons

Avslöjad! Lögnarens tre vanligaste tabbar

Hur vet man säkert att en person talar sanning? MåBra listar signalerna som kan tyda på att en lögnare är i farten…

"Det är sant, jag ljuger inte..."

Korsade fingrar bakom ryggen eller en näsa som växer. Nej, riktigt så uppenbara tecken handlar det inte om när du ska avslöja en lögnare. Men det finns små varningssignaler värda att lägga på minnet, skriver sajten thewisdomjournal.com

Annons

Här är 3 tecken som kan tyda på att personen du talar med far med osanning.

Ofokuserad blick

Att hålla fast blicken i någons ögon ses ofta som ett tecken på sanning, men var på din vakt! En slipad lögnare vet att ögonkontakt är viktigt och kompenserar därför sina fabriceringar med att spänna ögonen i dig. Känns ögonkontakten konstlad och överdriven bör du vara vaksam. Personer som skäms eller ogillar att ljuga tenderar istället att dra undan blicken, ofta uppåt och till höger. Detta ska enligt hjärnforskare stimulera områden i hjärnan som är extra aktiva när vi fantiserar.

För många detaljer

Innehåller utlägget extremt många detaljer kan det vara en varningssignal, särskilt om personen i fråga normalt inte broderar ut sina historier. ”Har man bestämt sig för att ljuga tar man i regel i ordentligt med sin berättelse, och blir otroligt detaljerad i sin historia” skriver sajten. Prova att lägga en liten detalj på minnet och ställ en kontrollfråga efter en tid, lögnaren brukar inte minnas allt som sagts och du kan lätt slå hål på lögnen.

Överdrivna gester

När någon vill understryka något viktigt, till exempel neka en anklagelse trots att man egentligen är skyldig, brukar kroppsspråket bli överdrivet. Kraftiga rörelser med händer och armar är ett sådant exempel. Ta exemplet Bill Clinton när han inför hela amerikanska folket hävdade att han inte haft sexuellt umgänge med Monica Lewinsky. Experter hävdar att hans intensiva viftande med pekfingret gjorde lögndetektorerna överflödiga.

Gilla MåBra på Facebook

 

AV: Jennie Sandberg
BILD: Thinkstock

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…