Annons

Annons

Atleterna poserar nakna av en väldigt fin anledning

Det här roddlaget drar sig inte för att kasta kläderna för att få fram sin poäng: Alla är lika mycket värda, oavsett läggning.


På det engelska universitetet Warwick i Coventry finns en tradition av nakenhet. Sedan 2009 har det framgångsrika roddlaget gjort en nakenkalender med sig själva som modeller för att framhålla acceptans av olika sexuella läggningar.

Annons

”Vi vill förespråka positiva, inkluderande och respektfulla attityder gentemot människor av alla kön och sexualiteter genom det innehåll vi skapar,” skriver de i sin presentation.

nakenkalender3

Roddlaget i Warwick består av både hetero- och homosexuella killar så projektet ligger dem extra varmt om hjärtat, särskilt med tanke på aktuella politiska händelser.

nakenkalender5

”Homofobiska attacker har ökat med 147 procent sedan Brexit och det verkar troligt att Trump-valet kommer att förstärka det globalt. De här rösterna ger trångsynta personer tillstånd att avfärda rättigheterna för alla som de ser som outsiders,” säger ordföranden för välgörenhetsorganisationen Sport Allies som samarbetar med roddlaget.

”Aldrig tidigare har hbtq-samhället behövt sina heterosexuella vänner mer.”

nakenkalender8

Killarna som är med i årets plåtning av kalendern berättar själva att det känns bra att vara med och verka mot något som fortfarande är ett stort problem i samhället i allmänhet, och kanske inom sport i synnerhet.

nakenkalender10

”Det har fått mig att inse vilket stort problem det är i vårt samhälle eftersom de trodde att de inte accepterades in i den här härliga platsen som lagsport är,” säger en av deltagarna i projektet.

nakenkalender

”Homofobi är fortfarande ett problem inom idrott. Och vi är här för att vara en del av lösningen.”

Här kan du beställa kalendern, och här nedan kan du se ännu fler bilder.

8
Visa bildspel

/
...
Visa mer

 

Nu kan du beställa årets Måbra-kalender!

kalender2

Beställ den här!

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…