Annons

Annons

Åsa: Jag hittade toppformen med appen!

”Appen coachar mig på motionsrundan”, berättar Åsa Ring.

Kan man komma i form med en mobil-app? Javisst! Nyblivna mamman Åsa tog steget från soffpotatis - till supervass löpare!

Åsa Ring, 35, lever ett hektiskt liv med ett krävande jobb som personalchef. Familjelivet ställer också höga krav, tillsammans med maken Johan har hon också två små barn och ett hus att sköta om.

Annons

Att hitta egen tid för att tanka kraft och energi är viktigt. Det vet Åsa av egen erfarenhet.

När hon fick sitt andra barn för drygt två år sedan drabbades hon av den stora tröttheten. All energi gick åt till att ta hand om de två små barnen och tid för träning fanns knappt.

Gilla MåBra på Facebook

– Jag ville så gärna börja träna och komma i form efter min andra graviditet, men jag var dränerad på all energi, berättar Åsa.– Som många småbarnsmammor försökte jag äta mig pigg. Det ledde till att jag tappade orken ännu mer – och gick upp i vikt.

Största problemet var att hitta tid för motion. Men ett löpspår nära hemmet blev räddningen.

Åsa bestämde sig för att ta korta och välbehövliga smårundor där när hon behövde pausa från vardagsbestyren hemma.– Jag började småspringa korta sträckor på ungefär en kilometer. Det gav ganska snart effekt både i kroppen och i själen. Men i längden blev det trist att lufsa runt spåret utan mål och mening.

– Jag behövde en sporre för att kicka i gång motivationen på riktigt, berättar Åsa.

Hon hade hört talas om tränings-appar till mobilen som fått fart på många soffpotatisar. Med hjälp av några knapptryck på mobiltelefonen skaffade hon gratisverktyget LöparAppen, och plötsligt fick springpauserna i spåret en ny mening.

”Jag blev peppad direkt”

– Jag blev omedelbart peppad när jag kunde hålla koll på distans, tider och hastighet. Dessutom var det kul att följa träningen och mina positiva resultat i den tillhörande träningsdagboken på nätet, säger Åsa.

Plötsligt handlade motionsrundorna inte bara om att få egentid och att bränna kalorier. Åsa började sätta upp mål för sig själv och med appens hjälp gladdes hon åt alla framsteg som hon gjorde.

Åsas främsta mål var att klara att springa en mil. Efter ett halvårs träning med appen som hjälpmedel deltog hon i Tjejmilen – och sprang i mål på 50 minuter!

– Vilken seger! Jag var stolt och lycklig, kände mig som en vinnare.

Åsas självförtroende växte i takt med att hon utvecklade sin springteknik. Hon bestämde sig för att höja ribban: nu ville hon klara att springa ännu snabbare och längre.

Appen hjälpte henne finslipa tekniken och öka orken. Tjejmilen 2010 blev ett kvitto på att Åsa blivit en riktigt duktig löperska – hon sprang i mål på 40 minuter!

Och ett drygt halvår senare klarade hon halvmarans 2,1 mil galant.

– Jag sprang halvmaran i maj och hade hoppats på 1.40. När jag kom i mål under 1.35 var det en obeskrivlig känsla. Det tog mig ganska exakt två år från mina första trevande kilometer till en riktigt bra tid på halvmaran, säger Åsa glatt.

”Både vikt och kondition förändrades snabbt”

Det är inte bara Åsas löpteknik som utvecklats. Sedan hon började träna med LöparAppen har hon gått ner över tio kilo och både humör och ork har fått en rejäl skjuts i rätt riktning.

– Tack vare löpningen är jag en bättre person. Jag är en gladare mamma och maka – och en bättre chef. Det kan jag tacka app-träningen för, säger Åsa.

Vill du lyfta motivationen, förbättra konditionen eller gå ner i vikt med hjälp av en app? Missa inte vår guide här!

AV: Jennie Sandberg
BILD: Lennart Dannstedt

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…