Annons

Annons

Årets julklapp speglar svenskarnas växande hälsointresse

Årets julklapp 2014 är ett aktivitetsarmband, även kallat träningsarmband eller fitnessband.

Hälsa och välmående är superhett – vi svenskar tränar, lagar nyttig mat och bryr oss om vårt fysiska och psykiska välbefinnande som aldrig förr. Detta speglas även av den nyligen utsedda "Årets julklapp 2014".

Årets julklapp är ett aktivitetsarmband – ett digitalt armband som kan mäta bland annat fysisk aktivitet, kaloriförbränning, puls, sömn och andra hälsofaktorer. Detta meddelar idag Handelns Utredningsinstitut (HUI), som varje november korar den hetaste julklappen inför årets julhandel.

Annons

– Den fortsatt starka hälsotrenden gör allt fler konsumenter medvetna om sin egen hälsa och om sambandet mellan aktivitet och välbefinnande. En annan trend är att dela med sig av upplevelser och bilder i sociala medier. I aktivitetsarmbandet sammanförs dessa trender och det är därför en symbol för en hälsomedveten konsument som vill dela med sig av sina framgångar till andra, skriver HUI i sin motivering.

Gilla MåBra på Facebook

Fjolårets julklapp – en råsaftscentrifug – speglade även den svenskarnas stora hälsointresse, en trend som alltså fortsätter att växa i år.

– Det är glädjande att så många intresserar sig för sitt välmående, och att det ständigt kommer nya produkter som gör det enkelt och roligt att ta hand om sin hälsa, säger MåBra:s chefredaktör Liselotte Stålberg.

Psst! Håll utkik i MåBra:s julkalender som startar 1 december. Där kommer vi bland annat att tävla ut tre aktivitetsarmband från Up Move.

Är du Sveriges mest hälsointresserade? Passa på att tävla som representant för MåBra i tävlingen Sveriges mest intresserade!

 

LÄS MER:

Räkna ut ditt kaloribehov – så mycket ska du äta!

Hur många kalorier behöver du äta? Få svaret här!

Hur mycket du väger handlar till största delen om kalorier in – kalorier ut. Men hur mycket kan just DU äta om du vill hålla vikten, eller rentav tappa kilon? Få svaret här!
Läs mer: Räkna ut ditt kaloribehov – så mycket ska du äta!

 

Alltid trött? Här är de vanligaste orsakerna!

sov-dig-smal

Är du trött och seg utan att förstå varför? Det kan bero på stress, vitaminbrist, depression, sömnbesvär och mycket annat. Eller så är det sköldkörteln som krånglar.
Läs mer: Alltid trött – här är de vanligaste orsakerna

 

Nå drömvikten & toppformen med MåBra:s tjänster!

vikttjanster

Läs mer: Nå drömvikten & toppformen med MåBra:s vikttjänster!

 

AV: Malin Karlberg
BILD: Thinkstock

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons
Annons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…