Annons

Annons

Är din mage i vägen för sexlivet?

Sätter en mullrande mage stopp för dina romantiska planer i sängkammaren? Du är långt i från ensam om problemet, visar en ny svensk studie.

Är en krånglig mage i vägen? Ni är inte ensamma!

Magproblem påverkar sexlivet i allra högsta grad, det visar en undersökning utförd av apotekskedjan Kronans Droghandel. 15 procent av männen hävdar att magtrubbel gjort att de någon gång helt avstått från sex, och bland kvinnor är siffran nästan det dubbla.

Annons
Gilla MåBra på Facebook

Att avstå sex på grund av magproblem är vanligaste i åldersspannet 18-29 år, medan problem med gasig och uppblåst mage drabbar alla åldrar. Hälften av de tillfrågade uppgav att de har problem med gaser, och även där är det kvinnorna som toppar listan med sina 53 procent – mot männens 46 procent.

Över en tredjedel är dock öppna med sina problem och diskuterar gärna sina magåkommor med sin partner. Och fler än hälften väljer att lätta på trycket inför sin partner, något som gäller både män och kvinnor.

Fiser du inför din partner?

Loading ... Loading ...

Att motionera regelbundet, undvika kolsyrade drycker och tuggummi och stressa mindre är tre effektiva tips för mindre gasig mage. 

AV: Jennie Sandberg
BILD: Thinkstock

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…