Annons

Annons

Är det onormalt att inte orka vara i farten?Fråga: 

Varför ska det normala vara att vara extremt utåtriktad och ha tusen grejer på gång? Jag behöver ha fri tid när jag inte jobbar, alltså tid där jag kan göra lite som jag vill. Jag tycker att det behövs mycket skrotar-tid för att kunna känna närhet till min familj – och även till mig själv. Blir aldrig rastlös eller uttråkad.

Annons

Däremot blir jag snabbt dränerad på energi om det blir för mycket fokus på att prestera och ha en tydlig riktning – ja, mål kallas det väl. Och det här har många väldigt svårt att förstå! ”Du som gillar trädgård, ska du inte gå en kurs” och så vidare. Nä, för jag vill inte! Är det onormalt att inte orka eller vilja rusa runt mellan en massa projekt hela tiden – eller?

Gilla MåBra på Facebook

Renate

 

Svar:

Du sätter fingret på en av baksidorna med vårt supereffektiva, upplevelseoptimerade och prestationsinriktade samhälle. Överallt matas vi med information om hur vi kan må, leva, utvecklas mer och bättre – och gärna på så kort tid som möjligt. Det finns en allmän inställning att vi måste skynda oss att hinna med så mycket vi bara kan innan vi dör.

Om du inte känner dig uttråkad och dessutom har bra koll på hur du återhämtar dig, toppen! Håll fast vid det. Skrotar-tid med familjen skulle fler behöva mer av.

Problemet för dig handlar om hur du kan hantera omgivningens förväntningar. Dem kan man sällan ändra på. Påminn dig i stället om de medvetna val du gjort, och fortsätt säga ”nej, det har jag ingen lust med”.

Annaw

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…