Annons

Annons

Anti-age i skafferiet: Så äter du dig rynkfri!

Det finns givetvis inga mirakelmetoder, men med rätt kost kan du förebygga ett förtida åldrande. Här är maten som säkrar en slätare framtid för din hud!

Håll huden fin - med en vanlig apelsin!

Lax
Feta fiskar som lever i kalla vatten är simmande skönhetskurer. De är dels en utmärkt källa till protein, den huvudsakliga byggstenen i frisk hud, men är också rika på fettsyran omega-3. Studier har visat att omega-3 ger huden näring och hjälper den behålla spänsten, något som i sin tur reducerar uppkomsten av rynkor.

Annons
Gilla MåBra på Facebook

Choklad
Kakao innehåller epicatchin och catechin, två nyttiga flavonoider som har en direkt hudvänlig effekt. Enligt en studie publicerad i the Journal of Nutrition skyddar dessa huden från solskador och motverkar både uttorkning och ökar cirkulationen. Egenskaper som ger naturlig lyster och en lenare hy.

Njut av en fettsnål chokladkaka med hög kakaohalt, eller använd rent kakaopulver i fil, gröt eller smoothies. Klassisk mjölkchoklad innehåller fett och socker, två ingredienser som i vid stor konsumtion kan orsaka hudproblem i stället.

Vitamin C
Din fruktskål är nyttig för både in- och utsidan! Frukt är en naturlig källa till vitamin C, som kan boosta hudens kollagenproduktion. Resultatet blir en spänstigare hud med mindre risk för pigmentfläckar och inflammationer.

Soja
Studier har visat att soja kan påskynda hudens läkningsprocess, särskilt efter solskador. I många asiatiska kulturer använder man just soja på lättare brännskador.

Te
En rykande kopp te motverkar både frusenhet och åldrande. Tebladens antioxidanter bekämpar fria radikaler i kroppen – och minskar samtidigt risken för bland annat pigmentfläckar.

Källa: Webmd

AV: Jennie Sandberg
BILD: Thinkstock

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


Annons



Annons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…