Annons

Annons

Agneta Sjödin: Jag är inte rädd för att vara ensam

Länge försökte Agneta Sjödin fylla sitt inre tomrum med kärleksrelationer. Nu har hon hittat ett inre lugn, men har skilt sig igen – av andra orsaker.
– Jag kan beundra dom som lyckas hålla ihop länge, för jag vet hur svårt det är.

Annons

När MåBra träffar Agneta Sjödin har hon precis skilt sig från sin ungdomskärlek Per Alkebäck – efter tre års äktenskap. Gemensamma villan i Nacka är såld och Agneta är i full färd med att packa ihop alla möbler, stereoanläggningen och porslinet. Samtidigt som hon lanserar sin nya bok Ett ljus i mörkret.

– Det är mycket nu… Förut kunde jag bli irriterad och må dåligt när det var stressigt runtomkring mig. Men nu har jag lärt mig att skriva listor, och jag försöker tänka att jag inte måste ha full kontroll över allt. Just nu är jag i farten från sju på morgonen till nio på kvällen, men jag får faktiskt en extra energiskjuts av det.

Agneta och hennes dotter Maja, 12 år, som hon har med artisten Niklas Strömstedt, ska snart flytta till en bostadsrätt.
– Det är en jättevacker 20-talslägenhet med högt till tak, jag ser verkligen fram emot att bo där med Maja.

Trots att Agneta nyss skilt sig verkar hon vara relativt tillfreds med livet.
– Jag har kommit till en punkt i livet där jag har en bra relation med mig själv, visst finns det sorg i en separation, men jag har ju mig själv kvar. Dessutom har jag världens härligaste dotter.

Agneta berättar att hon har jobbat mycket med sig själv.
– Tidigare var jag väldigt osäker. Hade ofta magkatarr och gick och ältade vad andra hade sagt, tog allt personligt. Klankade ner på mig själv. På det sättet var jag väldigt uppe i mig och mitt, det blir så när man har dålig självkänsla.

Hur påverkade din dåliga relation med dig själv dina kärleksrelationer?
– Jag hade ett slags tomhet inom mig som jag försökte fylla med kärlek från andra. Så länge vi var inne i förälskelsefasen försvann tomrummet, men när vardagen kom in fick jag ofta en stark känsla av att förhållandet var över, och jag bröt upp. I dag vet jag att det inte fungerar att försöka fylla ett inre tomrum utifrån.

Läs hela intervjun i MåBra nummer 11/09.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…