Annons

Annons

9 saker du inte får missa under Stockholm Pride 2016

9 saker du inte får missa under Stockholm Pride 2016
25 juli börjar Stockholm Pride 2016. Det innebär en vecka fullspäckad med härliga fester och events. Allt för att stärka hbtq-personers livssituation och rättigheter. Vi har listat en rad händelser och kvällar som du inte får missa under veckan.

Prideveckan är snart här. Så leta fram dina mest färgglada kläder och gör dig redo för fest. Under Stockholm Pride kan hela huvudstaden njuta av underhållning, seminarier, klubbkvällar, kultur, events och parader. Här har du en lista över saker du måste hinna med under festivalen.

Annons

Stockholm Pride 2016 äger rum mellan den 25 juli och 31 juli.

Invigning av Stockholm Pride 2016

Den stora invigning anordnas i samband med att Pride park öppnas. I år är det Sanna Bråding som är konferencier. Under kvällen bjuds det på tal av Stockholm Prides ordförande och årets invigningstalare, samt prisutdelningar.

Gilla MåBra på Facebook

Artisterna som uppträder är: årets prideartist Evelina Olsén, Min Stora Sorg, The Choir – est by ABBA the Museum, RENT-musikalen, Jennifer Brown, Hampus Carlsson, Wallmans och Virgo Crew.

När: 18:30-23:00, onsdag 27 juli

Plats: Pride Park (Stora scenen), Östermalms IP, Södra Fiskartorpsvägen 2

Ruby rose spelar i Pride park

I veckan avslöjade Stockholm Pride att Orange is the new black-stjärnan Ruby Rose ska vara DJ på festivalen. Spelningen sker på stora scenen i Pride park. Rose spelar även på Closing Party senare under kvällen.

När: 19:00–00:00, lördag 30 juli

Plats: Pride Park (Stora scenen), Östermalms IP, Södra Fiskartorpsvägen 2

Schlagertorsdag

Något du inte får missa under Pride är den obligatoriska schlagertorsdagen. Festerna arrangeras på olika klubbar runt om i Stockholm, och även på Pride park. Så boka inte in något på torsdag – det är helt enkelt schlagerfest som gäller – en tradition som ingen ruckar på.

När: Torsdag 28 juli

Pride-paraden

Paraden är helt klart festivalens stora höjdpunkt och event. Paraden avslutar veckan och är ordagrant en färgglad manifestation av kärlek och frihet – och även en demonstration för allas rätt att älska den man vill. Tåget drar runt 45 000 deltagare varje år.

När: 13:00, lördag 30 juli

Plats: Utgår ifrån Kungsholmstorg 

Prideklubb på Trädgården

Som vanligt firar klubben Trädgården Pride med fest. Och att det är Pride märks inte bara på klubbens bokningar som är HBTQ-styrda, utan även på utsmyckning, dekor och konst som genomsyrar hela stället. En kväll där är absolut ett måste.

När: 17:00-03:00, hela veckan

Plats: Hammarby Slussväg 2

Klubb Candy Pride

Candy är den största gayklubben i Stockholm, och den exploderar under prideveckan. Dansa loss till House, Hip-Hop, RnB, 80 och 90tals-hits i en hel vecka. Candy håller även i en stor avslutningsfest på lördagen.

När: 23.00 – 05.00, hela veckan
Plats: Le Bon Palais, tunnelbana T-centralen

Seminarier

Hela veckan öppnar Pride park, Pride city och Pride house upp för spännande seminarium, debatter, utställningar och föreläsningar om hbtq-personers livssituation och rättigheter. Hela schemat hittar du här.

När: Hela veckan (se schema)

Plats: Pride park, Pride city, Pride house

Tjejfest på Debaser Medis

Debaser Medis bjuder på en av veckans bästa fester. Sveriges största tjejfest. Kan det bli bättre? Live på scen uppträder bland annat populära Beri.

När: 22:00 – 03:00, lördag, 30 juli

Plats: Medborgarplatsen 8

Beyonce-rave

Inför tisdagens, förmodat, episka Beyoncé-spelning i Stockholm bjuder Cinema Queer in till Beyoncékväll. Med popupvisnigen av filmen Waiting for B, danceoke och Beyonce-rave. Hur härligt? Eventet är gratis! Så ta dig till Långholmen – och glöm inte dina bästa moves.

När: 21:30– 05:00, tisdag 26 jul

Plats: Amfiteatern Långholmen

För mer information om events under veckan – besök Stockholm Prides hemsida.

LÄS OCKSÅ:

Njut av värmen! Här är 6 goda picknick-tips!

7 glutenfria recept för alla matälskare

Sötpotatis eller vanlig potatis – vilken är nyttigast?

Foto: IPL/AOP

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons
Annons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…