Annons

Annons

9 likheter mellan små barn – och en riktigt dålig chef

9 likheter mellan små barn – och en riktigt dålig chef

Att ha barn är som att ha en riktigt dålig chef.

Dina arbetsuppgifter är rena slavgörat, ledningsgruppen är lynnig och oberäknelig och arbetstiderna minst sagt obekväma. Jobbet som småbarnsförälder är helt enkelt otacksamt och vi har identifierat problemet – du har en jäkligt risig chef.

En blick på det legotäckta golvet och den klibbiga kylskåpsdörren täckt av streckgubbsteckningar räcker för att konstatera det oförnekliga faktumet: du är inte längre bossen i ditt eget liv. Den tjänsten axlas istället av en gnällig, snorig minimänniska med taskig musiksmak och tvivelaktig hygien.

Annons

Läs också: 5 saker du aldrig ska säga till ditt barn

Här är 9 tecken på att ditt barn liknar en dålig chef:

1. Otydliga direktiv
Din nya chef är minst sagt ombytlig i sitt kravställande och de regler som gällde i går (eller för fem minuter sedan) är inte nödvändigtvis samma riktlinjer vi förhåller oss till i dag. Den tidigare bannlysta röda mössan kan med andra ord i nästa sekund vara den enda acceptabla huvudbonad som existerar (oavsett om den är täckt av lera).

Gilla MåBra på Facebook

2. Obekväma arbetstider
Minibossen förväntar sig ständig jourverksamhet, konstanta helg- och kvällsjobb (för att inte tala om mitt i natten) – och det där med semester sysslar vi inte på det här bolaget. Raster? Jo, tjena.

Läs också: Lev som ett barn – 9 vanor som ökar ditt välmående!

3. Favoriserande av kollegor
”Neej! Bort, mamma! Bara pappa får borsta mina tänder!”

4. Dålig arbetsmiljö
Ljudvolymen är hög, arbetsron är obefintlig och Ikeas Mammut-stolar är en ergonoms värsta mardröm. Välkommen till Jordens tuffaste arbetsplats.

5. Explosivt ledarskap
Det gäller att trippa på tå runt lillchefen, då hen utan minsta förvarning kan få hysteriska utbrott fyllda med skrik, tårar och orimliga mängder snor. Anledningen kan skifta från att du bredde smör på fel sida av polarkakan till att Frost inte längre finns på Netflix.

Läs också: 3 misstag du aldrig ska göra med bråkiga barn

6. Orimlig arbetsbörda
Förhoppningsvis är multitasking din gren, för i det här jobbet förväntas du simultant laga (barnvänlig) middag, byta blöja på en bebis och förhindra storasyskonet från att klippa av sig fingrarna med papperssaxen. Gå på toaletten kan du bara glömma.

7. Personliga påhopp
”Dumma mamma! Du är JÄTTEDUM, gå härifrån!” Okej, jag går på toaletten. ”Neej, kom tillbaka! Nu är du ÄNNU DUMMARE!” Suck..

Läs också: 20 frågor till barnen istället för ”hur var dagen”

8. Ogiltigförklarad sjukfrånvaro
Du har vinterkräksjukan och mår sämre än morgonen efter din möhippa, men tro inte att du kan ta ut en sjukdag. Chefen behöver torkas i rumpan, pronto!

9. Bristande avancemangsmöjligheter 
Det spelar ingen roll att du jobbat på det här företaget i fem jävla år och har kompetensutvecklats i rekordfart – du förväntas fortfarande knyta ledningsgruppens skosnören. Nämnde vi att tjänsten är oavlönad?

Läs också: 6 vanor föräldrar till framgångsrika barn har gemensamt 

Foto Shutterstock

 

Artikeln publicerades först på Femina.

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons
Annons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…