Annons

Annons

9 fina sätt att uppgradera barnrummet i år

9 fina sätt att uppgradera barnrummet i år
Uppiggande pasteller, söta detaljer och smart förvaring. Välkomna våren i barnrummet med trendiga och praktiska detaljer som är en fröjd för ögat hos såväl stor som liten.

Det är mycket som ska få plats i barnrummet, allt från säng eller spjälsäng till lekrum och leksaker – och inte minst förvaring för dessa. Samtidigt vill många gärna inreda mysigt, snyggt och inspirerande i barnkammaren. Ett stort plus är så klart också om det går snabbt att städa undan lekarna när dagen tagit slut.

Annons

Läs också: 6 inredningstips för ert barnrum

Med våren alldeles runt hörnet kan det dessutom kännas härligt att uppdatera barnrummet med vårens färger och trender samtidigt som man vårstädar och uppdaterar resten av hemmet efter vintern.

Gilla MåBra på Facebook

Här listar vi nio fina sätt att göra fint i barnrummet i vår:

1. Uppdatera med pasteller

Mintgrönt, ljusblått och olika nyanser av rosa gör entré tillsammans med vårljuset. Uppdatera barnrummet i vårens anda med textilier eller små detaljer i de ljusa, glada färgerna. Det kan vara så enkelt som en liten girlang eller en ny poster i pastelltoner.

2. Sänghimmel

Glöm tipi-tältet, nu är det sänghimmeln som gäller. I krispigt vitt linne, i barnets favoritfärg eller varför inte prickigt? Sänghimmel passar bra såväl över sängen som i valfri del av rummet för att skapa en mysig liten läs- eller lekhörna.

3. Lek på golvet

Lekmattor är en favorit bland många barn, men den klassiska lekmattan i grälla färger är inte alltid den enklaste att inreda med. Satsa på en svartvit variant som bjuder in barnen att sätta färg på dess vägar med sina leksaker.

4. Lekfull belysning

Uppdatera inredningen i barnrummet i vår!

Foto: Anders Bergstedt för Alvhem Mäkleri

Ett barnrum behöver bra belysning för lekar under mörka vinterkvällar, men lamporna får gärna vara precis lika lekfulla som resten av inredningen. Satsa på en taklampa i fjädrar, tyll eller rispapper för ett mjukt intryck. Och varför inte byta ut den klassiska läslampan mot en variant i form av en ballong eller ett djur?

Läs också: Shoppingtips: 13 lampor till barnrummet

5. Snygg, praktisk förvaring

Uppdatera inredningen i barnrummet i vår!

Foto: Designmom

Alla som har barn vet att praktisk förvaring är A och O för att åtminstone ibland lyckas ha det snyggt och städat i barnrummet. Byt ut trista förvaringslådor i plast mot trendiga korgar i olika mönster och kulörer. Korgarna är dessutom enkla att bära i handen när man plockar upp runtomkring i hemmet.

Läs också: 10 saker du INTE behöver köpa när du väntar barn

6. Lärorika posters

Häng upp nya, snygga posters som slår två flugor i en smäll genom att dessutom lära barnen något. Välj mellan ABC-tavlor, solsystemet i enkel form eller varför inte en poster med olika djur?

7. Sittpuffen

Vårens stora trend finns även för de små. Sittpuffen i en mindre variant med förvaring i gör sig fin och praktisk i barnrummet. Varför inte matcha med en liten sammetssoffa – precis som i vardagsrummet?

Läs också: Girl power-posters som borde finnas i varje barnrum

8. Byt ut sängmobilen

En vacker detalj som enkelt kan bytas ut enligt smak och säsong är mobilen ovanför barnsängen. Välj ljusa pasteller inför våren och sommaren, medan snöflingor och julmotiv kan läggas undan tills nästa vinter.

Läs också: 7 enkla sätt att inreda barnrummet mer praktiskt! 

9. Roliga detaljer

Ett enkelt sätt att uppdatera barnrummet är med några roliga detaljer som barnen gillar. Välj bland krokar formade som rosetter, små djur eller moln – eller varför inte satsa på en ny rolig matta eller en annorlunda väggprydnad?

Artikeln publicerades först på ELLE Decoration.

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons
Annons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…