Annons

Annons

8 sätt din hund säger ”jag älskar dig”

Här är 8 bevis på att din hund är MINST lika glad för dig som du är för den!

Vi älskar våra husdjur och få individer är så hängivna som just hundar. Men även om din fyrbente vän är dig obrottsligt lojal så talar de ju inte – i alla fall inte med ord.

Gör din hund någon av de här 8 sakerna? Då kan du vara säker på att han eller hon älskar dig, MINST lika mycket som du älskar honom eller henne!

Hundens språk – 8 signaler som betyder ”jag älskar dig”

1. Hunden följer efter dig överallt

Har du en ständig följeslagare hemma? Om din hund hänger dig i hasorna, oavsett om du hänger tvätt eller tittar på tv, är det bara för att hon vill vara där du är – hela tiden.

2. Hunden slickar dig i ansiktet

Det här beteendet tycker många är lite äckligt, men vi förlåter snabbt. Hundar har ingen aning om vad bakterier är och våra vänner vill bara ta hand om oss. Om din hund slickar dig i ansiktet är det definitivt ett tecken på att han eller hon tycker väldigt mycket om dig.

3. Hunden vill sova i din säng

Här råder delade meningar om vad som är okej och vad som inte är det. Oavsett vad din hållning i frågan är så kan du vara säker på att hunden älskar dig om den vill sova i din säng.

4. Hunden tar hand om dig när du är sjuk…

Eller, åtminstone, så gör hunden ett försök! Om din hund slickar på dig när du är sjuk ska du komma ihåg att detta är ett beteende som de har ärvt från vargarna som ofta slickade varandras sår för att påskynda läkningen.

5. Hunden tittar ledset när du går ut…

Visst gör det lite ont i hjärtegropen at se de ledsna hundögonen när vi går, men det är en kärleksförklaring! Här är det också viktigt att veta skillnaden; en hund som får panik när du är på väg ut vill inte bli lämnad ensam, men en hund som är lugn och ser ledsen ut älskar bara sin matte eller husse.

Därför är hunden din bästa vän – på riktigt!

hund

Annons

Den är din bästa vän, på riktigt! Ny forskning visar att hundar kan känna och förstå människors känslor.

Läs mer: Hundar har stenkoll på hur vi mår

6. …och blir galet glad när du kommer hem!

Visst är det underbart att mötas av en superglad hund när man öppnar dörren? Tydligare kärleksförklaring än så här går det ju nästan inte att få, eller hur?

7. Hunden delar sina leksaker med dig

Kommer hunden och lämnar leksaker i ditt knä? Oftast är det för att hunden är leksugen, men det är lika sannolikt att hunden delar sina favoritsaker med dig.

8. Hunden gäspar när du gäspar

Att gäspningar smittar oss människor emellan visste du redan, men det är inte helt ovanligt att hunden anammar detta mönster – för att han eller hon älskar dig.

Artikeln publicerades först på allers.se

Text: Malin Perlheden
Bild: Shutterstock

Mer från allers.se:

Så tolkar du kattens kroppsspråk

katter kroppsspråk

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…