Annons

Annons

7 dolda bakteriebomber du borde rengöra i dag!

7 dolda bakteriebomber du borde rengöra i dag!
De här prylarna är med dig varje dag, men du tänker säkert aldrig på att rengöra dem.

dorrnyckel

1. Nyckelknippan

I botten av väskan, fickor, golv, händer – listan över var våra nycklar tillbringar sin tid kan göras lång och tyvärr är inte något av ställena speciellt fräscha. Sluta sprida bakterier i onödan och skrubba av nycklarna en gång i veckan! Tänk på att vissa nycklar har inbyggt batteri, till exempel bilnycklar, och dem gör du klokt i att bara torka av med en trasa.

hur ofta ska man byta diskborste?

Annons

2. Diskborstar och svampar

Att dessa rengöringshjälper i köket kan förvandlas till rena bakteriebomberna visste du redan och det gäller att byta ut dem hyfsat ofta oavsett. Men du kan ge dem lite längre levnadstid genom att köra dem i diskmaskinen ibland.

Läs också: Hur ofta ska man byta diskborste?

linsetui

Gilla MåBra på Facebook

3. Etuier till kontaktlinser

Att kontaktlinser används i ögonen är argument nog för att hålla behållaren riktigt ren. Du som har vecko- och månadslinser gör klokt i att ge förpackningen en omgång med diskborsten ibland.

Läs även: Ny studie: Dammsug dig till bättre minne

dammsugare

4. Dammsugarmunstycket

Visst är det lite ironiskt att en av de maskiner som ska hjälpa oss att hålla rent hemma också är en av de mest bakteriesamlande sakerna vi har i våra hem? Munstycken och andra smådelar kan du ta loss och låta bli rena och fina med hjälp av en skursvamp. Tänk på att låta delarna torka ordentligt innan du sätter fast dem igen, eller välj att skrubba av dem med en torr svamp eller borste.

badtofflor

5. Sommarsandalerna av plast

Vi bär dem på stranden, till affären, i trädgården, ja så ofta vi kan faktiskt när det är varmt ute och det säger sig kanske självt att våra sommarsandaler kanske inte är jättefräscha. Som tur är går det alldeles utmärkt att lägga dem i blöt och skrubba ordentligt!

Läs även: Storstäda sminkväskan och stoppa bakterierna

sminkborstar

6. Make up-borstar

Många kvinnor använder samma sminkborstar år ut och år in utan att tänka på all smuts och gamla hudavlagringar som samlas och gror inne bland stråna. Tvätta dem ordentligt – kanske får du bättre hy på köpet!

rakhyvel

7. Ladyshavers

När vi ändå talar fåfänga så kan du säkert relatera till att rakhyvlarna har sett bättre dagar… Byt ut dem eller tvätta dem!

Läs även: 6 supersmarta sätt att städa med bikarbonat

Källa: Hus och Hem
Text:  Malin Perlheden
Bild: Shutterstock

Artikeln publicerades ursprungligen på Allers. Mer från Allers hittar du här!

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons
Annons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…