Annons

Annons

De här delarna av kroppen ska du INTE röra med dina händer

De här delarna av kroppen ska du INTE röra med dina händer
Vissa delar av kroppen mår bäst av att lämnas orörda. Här är 7 av dem.
Kvinna kroppsdel.

Se upp för att sprida bakterier till känsliga delar av din kropp!

Din kropp är fantastisk och bör användas på alla sätt, men det finns vissa heliga platser där du inte bör sätta dina smutsiga händer.

För sanningen är att händer spelar en avgörande roll i överföringen av bakterier som kan ge din kropp infektioner. Även efter en ordentlig handtvätt förorenas fingrarna snabbt av den omgivande miljön. Detta gäller i synnerhet om du har långa naglar eller bär ringar.

Annons

Den amerikanska hälsosajten prevention.com har tillsammans med en grupp läkare sammanställt en lista på 7 kroppsdelar som är särskilt känsliga för att bli vidrörda av händer.

Gilla MåBra på Facebook

Här är 7 delar av kroppen du inte bör röra med dina händer:

1. Hörselgången
Du ska aldrig sticka dina fingertoppar eller något annat spetsig föremål i öronen. Huden i hörselgången är känslig och sår kan lätt uppstå. Om du upplever en ihållande klåda i öronen bör du hellre söka läkare.

2. Ansiktet
Att fingra alltför mycket i ansiktet kan leda till akne och andra infektioner. Du kan givetvis använda händerna för att tvätta ansiktet eller applicera hudvård, men annars bör du hålla tassarna borta. Fingrarna är fulla med fett som täpper igen porerna.

3. Ögonen
Bakterier överförs och fastnar lätt i ögonen – och risken för en ilsket röd infektion är stor. Gnugga därför inte dina ögon och fingra aldrig med händerna på ögonvitorna. Köp i stället ögondroppar om det kliar mycket.

4. Munnen
Ny brittisk forskning visar att människor placerar sina fingrar på eller kring munnen i snitt 23,6 gånger per timme. En tredjedel till en fjärdedel av alla bakterier överförs från fingrarna till just munnen. Kanske en dålig vana att sluta med…

5. Rumpan
Torka dig ren i din rumpa, men låt den sedan vara. Bakterierna som finns där kan vara mycket skadliga, understryker läkarna. Glöm inte heller att tvätta händerna mycket noggrant efter toalettbesök.

6. Insidan av näsan
Den som ofta stoppar fingrarna i sin näsa löper 51 procent större risk att drabbas av bakterietypen gula stafylokocker, enligt en studie på öron-, näsa- och halspatienter.

7. Huden under naglarna
Naglarna är i grunden en riktig bakteriefabrik. Här samlas och förökar sig massor av elaka bakterier, inklusive stafylokocker. Klipp naglarna lite kortare och använd nagelborste för att göra dem rena, råder läkarna.

Källa: Prevention.com

Artikel från allas.se

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons
Annons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…