Annons

Annons

6 tecken på att det är dags att skiljas

Är det ditt fel att relationerna inte håller?
Ingen vill egentligen skiljas. Därför kan det vara svårt att veta när det är dags. Men det finns tecken på att en relation är över – är är sex av dem.

På ytan är ditt förhållande bra, men innerst inne känner du att något är fel. Och visst kan ett förhållande vara slut, även om det inte finns tydliga skäl att gå skilda vägar – som missbruk, misshandel eller otrohet. Men det kan vara svårt att veta när det är dags att bryta upp.

Annons

Här listar psykologen Egil Linge sex tecken på att en relation passerat sitt bästföre-datum:

1. Ni är inte längre nyfikna på varandra. Du ställer inte längre några frågor till din partner och reagerar inte på signaler; miner, uttalanden, sinnesstämningar, som borde få varningsklockorna att ringa.

Gilla MåBra på Facebook

2. Ni vill inte samma saker i livet, utan väljer allt oftare att göra olika saker ­– och kanske till och med hindrar varandra från att göra sådant som ni vill.

Läs också: 10 tecken på att er relation är på väg att krascha

3. Ni har tappat respekten för varandra. Du och din partner tror att ni kan varandra så väl att ni inte längre lyssnar – utan agerar och tar beslut utan att prata med den andra. Vilket leder till att den som inte blir involverad känner sig överkörd.

4. Ni lever som skilda fast ni inte är det. Du känner att det gör detsamma om din partner är med, eller inte. Det går lika bra att åka på semester ensam, eller med en vän. Din partner har inte längre någon betydelse i ditt liv.

5. Ni ger inte varandra bekräftelse. Även om du eller din partner anstränger sig uteblir responsen – ni osynliggör varandra.

6. Ni blir inte upprörda vid tanken på skilsmässa. Du förslår skilsmässa och får svaret ”vill du det så ok”. Väcker tanken på skilsmässa inga känslor alls, då har det inte funnits någon dynamik. Då är förhållandet egentligen redan över.

Läs mer om hur man kan skiljas som vänner i MåBra nr 9 2016.

7 regler som får er relation att hålla

relation-gottman

Psykologen John Gottmans forskning visar att det finns sju regler som kännetecknar en lycklig relation.
Läs mer: 7 gyllene regler som får ert äktenskap att hålla

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons
Annons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…