Annons

Annons

6 vardagsfällor som kan försämra din förbränning

Att gå från att vara en kaffeslukerska till noll koppar om dagen kan påverka förbränningstakten i oönskad riktning.

Tränar du regelbundet och är noga med vad du äter, men märker ändå inte av någon viktnedgång? Det kan bero på någon av dessa vanor...

Du sover för lite

Människor som sover för lite väger ofta mer än de som får tillräcklig sömn, visar studier. För lite nattsömn kan nämligen få aptit-hormonerna ur balans, vilket gör att du känner dig mer hungrig och därför äter mer. Minst sju timmars sömn varje natt rekommenderas.

Annons

LÄS MER: Sov dig ner i vikt – så fungerar smalhormonet

Du skippar styrketräningen

Älskar du att konditionsträna men hoppar över styrkepassen? Tänk om – en mix av båda är det bästa för ämnesomsättningen. Medan konditionsträning förbränner mest under själva passet, gör musklerna du bygger under styrketräningen att ämnesomsättningen blir högre även när du vilar.

LÄS MER: Bränn fett fort – experten tipsar!

Du stressar

Att någon gång ibland känna sig jäktad är helt normalt, men går du runt med en konstant stress i kroppen kan ämnesomsättningen försämras. Hormonet kortisol, som utsöndras vid stress, gör att kroppen vill börja lagra fett. Har du svårt att varva ner? Testa en avslappningsövning eller gå ut i naturen för att hitta lugnet.

LÄS MER: Hitta lugnet i naturen

Du äter på nätterna

Att det är viktigt att äta regelbundet är något vi ofta får höra. Det ska dock inte glömmas bort att kroppen behöver vila under nätterna – även från mat. Att äta för sent eller för tidigt på dygnet kan försämra förbränningen, så lägg om dina matvanor och skippa nattmackan.

LÄS MER: ”Vad händer om jag äter mitt i natten?”

Du får i dig för lite D-vitamin

En låg D-vitaminhalt gör att du tappar vikt långsammare. Det höjer också nivåerna av hormonet ghrelin, som stimulerar aptiten och gör att du känner dig hungrig. Kroppen bildar D-vitamin när vi är ute i dagsljus, så under vintern när vi inte ser så mycket av solen är det en bra idé att äta D-vitamintillskott.

LÄS MER: Bränn fett snabbt med vitamin D-dieten

Du har slutat dricka kaffe

Har du slutat dricka kaffe eller te i samband med att du börjat en ny diet? I så fall borde du kanske börja igen. Koffein är inte bra, men det kan ge en boost för din förbränning. Drack du inte kaffe eller te tidigare ska du inte börja nu, men om du gjorde det kan det vara bäst att fortsätta, för ämnesomsättningens skull.

LÄS MER: Stor guide: Knepen som maxar din förbränning

 

Slö förbränning? Här är fem otippade orsaker!

Mjölkens kalcium kan vrida upp förbränningen!

Mjölkens kalcium kan vrida upp förbränningen!

Går både ork och viktnedgång på sparlåga? Då kan det vara både mat- och livsvanor som sätter käppar i hjulet utan att du tänker på det, här är fem otippade orsaker som kan sakta ner förbränningstakten.

LÄS MER!

Källa: Women´s Health

AV: Linnea Bjärle
BILD: Thinkstock

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…