Annons

Annons

6 anledningar att dricka äppelcidervinäger – varje dag

Visste du att äppelcidervinäger närmast  är ett mirakelelixir, i alla fall om man ser till alla användningsområden den orangea vätskan har!


Det finns flera goda anledningar att dricka ett par matskedar äppelcidervinäger varje dag. Varför inte göra det till en del av dina frukostvanor ? Din kropp kommer att tacka dig! 

Äppelcidervinäger finns också som kapslar i hälsobutiker, men varför gå över ån efter vatten när du kan få det till ett superbilligt pris i vilken livsmedelsbutik som helst? Här får du 6 riktigt goda anledningar till att alltid ha en flaska hemma. 

dricka äppelcidervinäger

Annons
Gilla MåBra på Facebook

6 anledningar att dricka äppelcidervinäger

Hjälper med viktminskning

Utöver matlagning är äppelcidervinäger kanske mest känt för att vara en bra hjälp under viktminskning.

Förklaringen till att det funkar att dricka äppelcidervinäger när du vill gå ner i vikt är att ättiksyran minskar din aptit, får fart på din ämnesomsättning och hjälper dig att bli av med vattenbindning i kroppen.

Bra för din hud!

Äppelcidervinäger är jättebra för din hud, speciellt om du har problem med akne.

När du dricker äppelcidervinäger får du i dig vätskans antibakteriella egenskaper som hjälper dig att hålla aknen under kontroll, gör huden mjukare, får bort akne samt balanserar hudens PH-värde.

Hjälper mot nästäppa

Äppelcidervinäger innehåller kalium och syror som kan göra att segt snor och slem blir tunnare och att bakterier inte förökar sig lika snabbt. Nästa gång du är täppt i näsan; blanda en matsked äppelcidervinäger i ett glas vatten och drick!

Läs också: Switchel – så gör du trendiga vinägerdrinken!

Bra för magen!

Är din mage orolig? Blanda bara ett par matskedar med lite vatten och drick upp. Äppelcidervinägern hjälper att lugna magen och mildrar symptomen.

Du kan också dricka lite äppelcidervinäger för att förhindra magont. Om du ska äta något du vet att din mage inte gillar kan det vara en bra idé att dricka äppelcidervatten en halvtimme före middagen. 

Lindrar halsont

Rosslar det i halsen? Blanda 0,5 dl äppelcidervinäger med 0,5 dl vatten och gurgla en gång i timmen. Vätskan hjälper till att ta död på bakterier och motar infektionen.

Sänker kolesterol

I en japansk studie hade testpersonerna lägre kolesterolvärde efter att de druckit två matskedar äppelcidervinäger om dagen under en period.

Självklart behövs fler studier för att verkligen bevisa att det är så, men äppelcidervinäger har inga otrevliga biverkningar så det kan inte skada att prova!

Källa: TipHero
Text: Malin Perlheden
Bild: Shutterstock

Mer från allers.se:

5 anledningar att äta ingefära – varje dag

ingefära egenskaper

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…