Annons

Annons

Andas ut! 5 vägar till fräsch andedräkt

Bra munhygien är a och o för en frisk andedräkt. Men det finns också andra knep att ta till när kaffe, vitlök och mjölkprodukter satt sina spår i munnen.

En tungskrapa kan få bukt med beläggningarna som orsakar dålig andedräkt.

Krydda rätt

Kardemumma är mer än bara bullkrydda. De små fröna är både starkt välsmakande och antibakteriella, två egenskaper som gynnar andedräkten. Kardemummaplantan är rik på doftämnet cineolum, som även finns i eukalyptus, som sedan länge är känt som antiseptiskt. I Indien ingår kardemumma i traditionella kryddblandningar som tuggas just för att förbättra tandhygien och andedräkt.

Ta en tepaus

En kopp te har förmågan att stilla både sinne och orala odörer. Både grönt och svart te innehåller polyfenoler, ämnen som motverkar bakterietillväxt.

Välkomna kolhydraterna

Low carb-dieter, där kolhydratrika livsmedel får ge vika för protein och fett, är kända för att orsaka dålig andedräkt. Eftersom lukten beror på kosthållningen återstår ingen annan hjälp än att justera just denna.

… men var försiktig med sockret

Tuggumin, halstabletter och godis kan maskera dålig munlukt. Men se upp för sockret, det har en förmåga att gynna de bakterier som orsakar problemet.

Glöm inte tungan!

Tungan är en perfekt grogrund för beläggningar och bakterieansamlingar. Borsta tungan när du borstar tänderna, eller investera i en så kallad tungskrapa.

Annons

Källa: Women’s Health Magazine

AV: Jennie Sandberg
BILD: Thinkstock

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…