Annons

Annons

5 tåliga växter att plantera på balkongen i höst

5 tåliga växter att plantera på balkongen i höst
Nu är det dags att byta ut sommarbalkongens blomstrande växter och ätbara örter mot tåligare grönska.

Färgglada blommor, ätbara bär, grönsaker och fräscha örter i all ära, men när temperaturen faller är det vissa växter som klarar sig bättre än andra.

Välj tåliga plantor som klarar kyla och få en vackert grön balkong hela hösten och en bra bit in på vintern. Här är växterna att satsa på.

Annons

1. Alunrot

Alunrot är en populär växt när det kommer till höstplanteringar. Inte bara är den tålig och kan hålla sig fin hela vintern, alunroten finns också i många härliga färger så som grön, lime-, bärnstensfärgad och vinröd.

Gilla MåBra på Facebook

alunrot

2. Vinterljung

I färger som vitt, rosa eller rött ger ljungen balkonglådan en riktig färgklick. De små blommorna tål lätt frost, men blir det för kallt bör vinterljungen skyddas. Det räcker oftast med att täcka växten med lite granris.

ljung

3. Prydnadsgräs

Miscathus-sorterna med sina vippor och ax är lika fina på hösten som när rimfrost och lätt snö ligger på som ett tunt täcke. En del grässorter påverkas av svalare temperaturer och kan skifta i nyans.

prydnadsgras

Läs också: Checklistan: Så höstfixar du din trädgård

4. Prydnadskål

Den här växten tål minusgrader och med sina dekorativa bland – som finns i släta, krusiga och vågiga former i allt från rödlila, rosa och vitgröna nyanser – är den en tacksam balkongväxt under både höst och vinter.

prydnadskal

5. Höstaster

Höstastern med sina tjusiga lila eller rosa blommor ger fin färg i vilken plantering som helst. Växten blommar under sensommar och höst, men bör plockas in när frosten kommer.

aster

Källa: Odla.nu Foto: Shutterstock

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons
Annons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…