Annons

Annons

5 saker du genast bör sluta oroa dig över

Slösar du energi på att noja över saker som egentligen är helt oväsentliga? De här orosfaktorerna kan du skrota direkt!

1. Att jämföra dig med andra

Verkar alla andra ha perfekta liv, med vackra hem, väluppfostrade barn, spännande karriärer och idylliska semesterresor? Tänk på att vi ofta väljer med omsorg vad vi visar upp för andra. En dejtkväll på finkrog och en solnedgång över havet vid sommarstugan hamnar på Instagram – men måndagsstressen, turistkräksjukan och den växande tvätthögen gör det inte. Ingen har ett perfekt liv, så det är ingen mening att avundas människorna runtomkring dig. Du vet inte vad som döljer sig bakom deras välsminkade selfies.

Annons
Gilla MåBra på Facebook

2. De sista 3 kilona
Tänker du ständigt att du skulle vilja tappa några kilon och får dåligt samvete när du faller för frestelsen att äta något ”onyttigt”? Släpp det en gång för alla! Fundera över om det verkligen skulle vara värt uppoffringen att alltid avstå från desserten när du blir bortbjuden och aldrig öppna en chipspåse i soffan, bara för att få på dig en storlek mindre jeans. Kanske kan du acceptera ett par trivselkilon ändå?

3. Dina skavanker
Du vet det där födelsemärket i pannan eller den där sneda framtanden du ständigt försöker dölja? Det är ingen annan som stör sig på dem. Faktum är att det operfekta gör dig unik och intressant – det är mer troligt att andra finner dem charmiga än att de ses som skönhetsfel.

4. Vad andra tycker och tänker
Ditt liv är bara ditt och du har rätt till dina egna beslut. Att gå runt och grubbla över vad andra tänker och säger om dig slösar bara energi. Dessutom pratar andra troligtvis mindre om dig än du tror – de är fullt upptagna med sina egna nojor.

5. Att du blir äldre
Det är oundvikligt att åldras och något som ingen slipper undan. Självklart kan det vara tufft att hantera att kroppen förändras eller att fylla jämnt och kliva in i en helt ny ålderskategori. Men samtidigt visar forskning att vi blir lyckligare och mer tillfreds ju äldre vi blir. Fokusera på hur mycket du lärt dig om livet och om dig själv! Och medge att alternativet till att bli äldre inte heller vore så kul…

Missa inte att läsa:

10 sätt att bli lyckligare
6 fördelar med att ha en syster
Vanliga myter om lyckliga par
Därför borde vi kyssas mer

AV: Malin Karlberg

BILD: Thinkstock

 

Artikeln är ursprungligen publicerad på femina.se

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…