Annons

Annons

5 proteinrika frukostar för dig som inte äter ägg

Protein är viktigt när du tränar. Men alla äter ju faktiskt inte ägg. Oavsett om du är allergisk, vegan eller helt enkelt inte tycker om ägg finns det en uppsjö av andra proteinrika frukostar som håller dig mätt ända fram till lunch.


Protein är hemligheten bakom en bra frukost som du står dig på länge – och superviktigt när du tränar. För många är olika varianter av ägg en enkel, nyttig och mättande klassiker, men alla gillar inte ägg. Misströsta dock inte – det finns många andra proteinrika frukostförslag som går minst lika snabbt att slänga ihop som ett stekt eller kokt ägg och som är minst lika goda – eller godare!

Annons

Här är fem proteinrika frukostar för de som inte vill äta ägg.

Gilla MåBra på Facebook

1. Yoghurtparfait

Kombinera proteinrik yoghurt med din favoritfrukt, bär, nötter eller granola och du får en riktigt smaskig och tillfredsställande första måltid.

yoghurt-parfait

Foto och recept: Hello Glow

2. Chiapudding

Chiapudding har verkligen tagit över som ett nyttigt och supertrendigt mellanmål, så varför inte unna sig de välgörande fröna även till frukost? Massa protein och ännu mer kostfibrer för att inleda dagen? Ja tack!

Chia-Pudding

Foto och recept: What the Fork

3. Smoothie

Bara din fantasi sätter gränsen när det kommer till vad du ska ha i din smoothie. Spenat i olika former, fryst eller färsk frukt, mejerier, kokos, nötter, gryn eller frön. Vill du ha en extra proteinkick som håller dig mätt länge är exempelvis nötsmör att rekommendera. Även lite tahini gör susen, precis som frön och hela nötter som du mixar.

Populärt att också att addera proteinpulver, det finns både sötade och helt naturliga varianter på marknaden.

 

cashewsmoothie

Foto och recept: Blissful Basil

4. Quinoabowl

Byt ut havregrynsgröten mot quinoa. Utöver protein innehåller den nyttiga örten även höga halter kostfibrer, låg andel mättat fett och är helt glutenfritt.

Via drygt 2 dl kokad quinoa får du i dig 8 gram protein, jämfört med 6 gram som finns i ett ägg – och 5 gram kostfibrer som är bra för magen.

quinoa

Foto och recept: Williams-Sonoma

5. Rester

Det finns inget som säger att frukost måste bestå av gryn, bröd eller mjölkprodukter. Ta tillvara på de proteinrika matresterna från gårdagens middag och gör en wrap av din fisk, kyckling, tofu – eller vad det nu må vara – med grönsaker. Perfekt mål att äta i farten.

tofu-wrap

Foto och recept: Hip Foodie Mom

Källa: Health

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…