Annons

Annons

5 livsval du kommer att ångra senare i livet

5 livsval du kommer att ångra senare i livet
Det är naturligt att fatta dåliga beslut ibland, men det finns vissa viktiga val som vi kan komma att ångra resten av livet. Här är några av livsvalen som många ångrar på ålderns höst, men som du kan motverka redan idag.

Enligt forskning tar en människa uppemot 70 beslut varje dag, vissa är små medan andra kan vara livsavgörande. Förhoppningsvis fattar vi så många bra beslut som möjligt, men det är oundvikligt att någon gång fatta ett beslut man ångrar.

Annons

Bronnie Ware som Huffington Post pratat med jobbade i många år som sjuksköterska på ett boende för människor med mindre än ett år kvar i livet. Hon hade som vana att fråga människorna hon vårdade om vad de ångrade mest i livet. Snart upptäckte hon att det var fem saker som återkom – gång på gång.

Läs också: 8 saker som gör dig lycklig på riktigt

 

Här är fem livsval du kan komma att ångra senare i livet, enligt Bronnie Ware:

1. Att du tog beslut baserat på vad andra människor tycker
För andra människor är det lätt att uttrycka sina åsikter när det kommer till ett val som någon annan ska göra, men det är du som tvingas leva med konsekvenserna av dina val. Oavsett om det rör sig om vad du ska studera, din karriär eller dina relationer ska du lita på din egen magkänsla och välja det som känns rätt för dig, inte det som ser bra ut i andras ögon.

Läs också: Experten: Här är receptet på lycka!

2. Att du inte höll kontakten med vänner
Vardag, jobb och stress kan få många fina vänskapsrelationer att rinna ut i sanden, helt enkelt för att ni inte hör av er till varandra. Se till att vårda dina relationer, det kommer även att motverka vardagsstressen eftersom umgänge med vänner ger oss energi, nya perspektiv och en känsla av tillhörighet.

3. Att du inte uttryckta dina känslor
Ibland kan det kännas jobbigt att visa sina känslor och vara sårbar inför människor i sin omgivning. Om du sällan uttrycker dina känslor riskerar de att samlas på hög och komma ut i form av ett utbrott när det är alldeles för sent.

Läs också: Så släpper du din oro – och blir lyckligare!

4. Att du inte tillät dig själv att vara lycklig
När livet närmar sig sitt slut känns många tidigare problem i livet obetydliga, även om de i stunden kan ha varit jobbiga. Bronnie Ware menar att du kan välja att vara lycklig genom att välja hur du reagerar på motgångar. Även om det kan kännas svårt i stunden så är det värt att lära sig att vara lycklig trots stress och svårigheter under livets gång.

5. Att du jobbade så mycket
För många är jobb och karriär något positivt, självuppfyllande och lärorikt. Men när det går ut över andra viktiga aspekter i livet, exempelvis familj och relationer, kan det vara något du kommer ångra. Enligt Bronnie Ware är nyckeln att hitta en balans mellan det du älskar att göra och människorna du älskar, annars kommer du ångra att du försummat någondera.

Källa: Huffington Post
Foto: IBL

 

Därför är jämställdhet nyckeln till lycka

Sverige har en bit kvar när det gäller jämställdhet.

Läs också: Därför är jämställdhet nyckeln till lycka

 

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons
Annons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…