Annons

Annons

5 experttips för en pigg och fräsch hud i vår

Låt din hud spegla ditt inre jag och stråla ikapp med vårsolen!


En bra hudvårdsrutin går att jämföra med regelbunden träning. För att bevara hudens styrka och spänst behöver du ta hand om den varje dag, så att huden ser lika pigg och alert ut som du känner dig.

Annons

 

Carina Holm är hudvårdsexpert och arbetar med att informera apotek, hudläkare och sjukvårdspersonal om Eucerins produkter. För MåBra:s läsare berättar hon vad man kan göra för att påverka hudens åldrande.

1. Sola med måtta
Använd alltid solskyddsfaktor och klä dig gärna i en solhatt som skyddar ansiktet. Att dessutom ha en sund livsstil i kombination med en bra hudvårdsrutin hjälper dig att hålla huden frisk och fräsch länge.

2. Följ din hudvårdsrutin slaviskt!
– Det viktiga är att den är regelbunden – morgon och kväll, varje dag. Börja med att rengöra huden med ansiktsrengöring och ansiktsvatten anpassade för din hudtyp, följ efter med ögoncreme och ansiktscreme. Applicera gärna serum efter ansiktsvatten och före creme, vilket ger större effekt.

3. Var vaksam på övergångsåldern
– Stora förändringar sker under och efter övergångsåldern. När hormonaktiviteten sjunker blir huden tunnare och mister sin spänst och lyster. Att vår hud åldras beror bland annat på att hudens produktion av exempelvis hyaluronsyra avtar samt att kollagen och elastin minskar och bindväven blir svagare.

4. Välj hudvård som innehåller kollagen och hyaluronsyra
– Hyaluronsyran ska fylla ut huden och binda fukt, den ger huden ett slätare uttryck. Kollagenet ger huden spänst och fungerar likt en madrass som fjädrar tillbaka. När kollagenet minskar bildas det lättare rynkor i huden. Genom att välja hudvård som förser huden med de ämnen den behöver kan man göra skillnad.

5. Ta hand om dig
Din hud speglar ditt välmående.

Källa: Eucerin.se

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…