Annons

Annons

Så mycket kanel kan du äta innan det blir (riktigt) farligt

Visste du att kryddor, grönsaker och även vatten är farligt att äta i för stora mängder. Kolla här!

Det finns något i den gamla sanningen i att allt kan vara giftigt – det krävs bara tillräckligt stor mängd. När sajten digg.com listar vanliga livsmedel med dödlig potential finns både vatten, vanliga kryddor och morötter med i toppen.

Annons

Så här stor dos kan till och med vara dödlig:

Kanel – 40 matskedar

Många har sett filmer med personer som antar utmaningen att äta en tesked kanel. Deltagarna klarar sig oftast med en hostattack och rinnande ögon, medan 39 teskedar till skulle leda till något helt annat. Den mängden orsakar bensaldehydförgiftning, som är mycket farligt.

Gilla MåBra på Facebook

Vatten – 6,5 liter

Att dricka stora mängder vatten på kort tid kan vara väldigt hälsovådligt. Dricker du fyra liter på en timme riskerar du att bli medvetslös – större mängder än så är livshotande.

Blåmögelost – 10 kilo

Lyckligtvis brukar ostbrickan väga mindre, men den som lyckas få i sig 10 kilo i ett svep av den mögliga dessertosten lever mycket farligt. Anledningen är möglet, Penicillium roquefortisom är extremt giftigt i så stor mängd.

Morötter – 215 stycken

Den som knaprar fyra morötter om dagen och håller i vanan i 8 månader kommer bli ordentligt orange. Tillståndet kallas karotenemi och är varken farligt eller klädsamt, det är helt enkelt morotens starka färgämne karoten som påverkat hudfärgen. Men väljer du att tugga i dig 215 stycken vid samma tillfälle riskerar du däremot kraftig förgiftningsrisk.

Källa: digg.com

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…