Annons

Annons

4 tecken på att er relation är dömd att misslyckas

Det finns fyra tecken på att en relation är dömd att misslyckas. Läs mer om hur du undviker fällorna.

Den amerikanska psykologen John Gottman kallas för ”världens mest beräknande romantiker”. Han hävdar att han med 94 procents säkerhet kan förutspå om en kärleksrelation kommer hålla eller inte. John Gottman har forskat om olyckliga äktenskap och lyckats förvandla erfarenheten av kärlek till mätbar matematik. Genom sin forskning har han kommit fram till fyra saker som indikerar att en relation är dömd att misslyckas. Han kallar dessa ”Apokalypsens fyra ryttare” och här är punkterna ni bör undvika om er kärlek ska hålla livet ut.

Annons
Gilla MåBra på Facebook

1.Personkritik

När du kritiserar din partners personlighet istället för vad personen säger och gör. Undvik generaliseringar som till exempel ” du är slarvig…” eller ”du är si och så…”

2. Försvarsmekanismer

Undvik att se dig själv som ett offer och hela tiden söka ursäkter för ditt beteende och gå till motattack. Då kan samtalet lätt spåra ur och samtalet handlar helt plötsligt om något annat än det som var på tapeten i början. Exempel på det kan vara ” det är orättvist därför att du har…”

3. Fördömande

Kränk inte din partner med elaka kommentarer och onödiga förolämpningar som till exempel ”du är ful/dum/äcklig…”. Att bete sig sarkastiskt och att förlöjliga är också ett dåligt beteende som kan förstöra en relation.

4. Uttryckslöshet

Att försöka smyga undan konflikter kan uppfattas som ignorant. Undvikande kan uppfattas som distans, likgiltighet eller överlägsenhet. Exempel på det kan vara att du drar dig undan fysiskt, blir tyst eller ändra ämnet i diskussioner hela tiden.

Av: Anja Nilsson

Källa: www.relationshipresourecenter.com och boken ”Tala är guld” av Elizabeth Gummeson.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…