Annons

Annons

4 skäl till att lyckliga relationer kraschar

De flesta förhållanden är lyckliga till att börja med, men många håller ändå inte långsiktigt. Här är 4 vanliga anledningar till att bra relationer blir dåliga.

1. Obearbetade problem

Alla bär vi på någon typ av känslomässigt bagage – från uppväxten, tidigare relationer och andra saker som hänt oss i livet. I en kärleksrelation, där vi kommer mycket nära en annan människa, tvingas vi ofta konfrontera våra ömma punkter. Vi behöver då vara villiga att jobba oss igenom vårt och vår partners bagage för att komma över trauman från det förflutna. Lyckas vi inte med det kan det knäcka förhållandet.

Annons
Gilla MåBra på Facebook

2. Känslomässig klängighet
För att en relation ska lyckas måste vi acceptera att vår partner är en egen individ som vi inte har någon äganderätt över. Bäst odds har de relationer där vi prioriterar varandra men samtidigt låter den andre ha ett eget liv utöver förhållandet. Att bli alltför beroende av varandra gör oss osjälvständiga och sätter alltför stor press på relationen.

3. Tillitsproblem
Att kunna lita på varandra är en livsnödvändig ingrediens i en lyckad relation, så om lögner och svartsjuka dyker upp i förhållandet bådar det inte gott. Många par bryter upp som följd av att bristande tillit, halvsanningar och bortförklaringar blir en del av partillvaron.

4. Orealistiska förväntningar
I sagorna lever kärleksparen lyckliga i alla sina dagar, men i verkligheten kräver en relation ständigt arbete. Har vi orimligt höga förväntningar på förhållandet och ställer omöjliga krav på vår partner kommer vi förr eller senare att bli besvikna. Detta är ett vanligt skäl till att relationer tar slut snabbt – när det rosenskimrande filtret klarnar visar det sig att vår partner helt enkelt inte var den vi trodde. Men sanningen är att det inte finns någon perfekt drömprins eller ofelbar idealkvinna – konsten är att acceptera varandra inklusive fel och brister.

 

Källa: Psykologen och relationscoachen Ashley Arn, eHarmony.com

 

Mer på femina.se:

Så många bör du ha haft sex med – enligt din partner
Dina gener styr vem du faller för
3 viktigaste sakerna i en kärleksrelation

 

AV: Malin Karlberg
FOTO: Colourbox

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…