Annons

Annons

4-åriga Norah kallade mannen ”gammal” – det blev starten på en unik vänskap

"Hej, gamla människa! Det är min fölseda idag!" Så lyder meningen som blev starten på en väldigt speciell vänskap mellan en fyraåring och en 82-åring.


Tara Wood’s 4-åriga dotter Norah tycker om gamla människor eftersom de, liksom hon, går långsamt och har len hud – och hon önskar att hon kunde fylla dem alla med kärlek innan deras liv tar slut. Det berättade hon för sin mamma dagen innan hon skulle fylla fyra år.

Annons

I ett Facebook-inlägg som nu har spridits över hela världen beskriver mamma Tara precis hur mycket dottern verkligen menade vad hon sa om de äldre. Det blev hon nämligen varse dagen efter, på Norahs födelsedag.

Gilla MåBra på Facebook

Tara och Norah var i mataffären för att köpa muffins till födelsedagsfikat när den nyblivna fyraåringen plötsligt lyste upp, ställde sig upp i kundvagnen, vinkade och ropade till en okänd äldre herre: ”Hej, gamla människa! Det är min fölseda idag!” Mamma Tara kände instinktivt att hon vill sjunka genom jorden för att dottern kallade mannen gammal, men innan hon hann agera svarade mannen: ”Hej lilla damen, hur gammal blir du idag då?”

Läs även: ”Jag är en dålig förälder för jag inte lät dottern hälla kokhett kaffe på hunden”

Den gamle mannen och Norah pratade en kort stund innan de skiljdes åt i affären. Efter en stund frågade fyraåringen sin mamma om hon inte kan få ta en bild tillsammans med mannen eftersom det ju är ”hennes fölseda”. De letade återigen upp mannen och Tara frågade: ”Norah undrar om hon kan få ta en bild tillsammans med dig eftersom det är hennes födelsedag?” ”Ja, min fölseda”, fyllde Norah i med en bedjande blick.

Mannens ansiktsuttryck gick från förvånad till glad och de två poserade sedan tillsammans. Hon höll hans hand och studerade hans väderbitna men lena hud. Hon pussade handen och placerade den på sin kind.

Den tårögda mamman tackade Dan, som det visade sig att han hette, som svarade: ”Nej, tack själv. Det här har varit den bästa dagen på länge. Du har gjort mig så lycklig, fröken Norah.”

Foto: Tara Wood Writer/Facebook

Foto: Tara Wood Writer/Facebook

Mamman lade upp bilden på Dan och Norah och berättade om mötet på sin Facebook-sida. Inlägget fick snabb spridning och det dröjde inte länge förrän Tara fick ett meddelande av någon som kände den gamle mannen. Personen berättade att Dan säkert hade uppskattat mötet, särskilt eftersom han fru nyligen gått bort. Tara bad om Dans telefonnummer och ringde upp. Några dagar senare besökte de honom.

Läs även: Hennes foton fångar upplevelsen av att föda barn på ett helt magiskt sätt

Huset var välstädat och väggarna fulla av bilder på hustrun. Dan hade ställt fram ett barnbord med papper och kritor åt Norah och bad henne rita en teckning som han kunde sätta upp på kylskåpet. Hon satte igång direkt. De stannade kvar hos Dan i över tre timmar, han torkade bort ketchup från den pratglada fyraåringens kind och lät henne äta upp hans kyckling.

När det var dags att gå plockade han upp en fickkniv och skar av den enda blommande rosen i trädgården som han sedan omsorgsfull gjorde fri från taggar innan han gav den till Norah.

Foto: Tara Wood Writer/Facebook

Foto: Tara Wood Writer/Facebook

Hon torkade rosen och lade den i en zip-påse under sin huvudkudde. Men Norah kunde inte riktigt släppa Dan utan fortsatte prata om honom varje dag. Hon undrade om han inte frös och om han hade ost att ha på sina mackor. Och Dan tänkte på Norah också. Vid ett andra besök berättade Dan för Tara att han inte hade sovit en hel natt sedan hans fru dog – förrän han träffade Norah.

Foto: Tara Wood Writer/Facebook

Foto: Tara Wood Writer/Facebook

På bara några veckor har Dan och Norah blivit bästa vänner, och hon har ramat in bilden från mataffären som var startskottet på deras vänskap. På Taras Facebooksida fortsätter hon att uppdatera om den unika vänskapen mellan fyraåringen och 82-åringen, läs mer här.

Foto: Tara Wood Wirter/Facebook

Foto: Tara Wood Wirter/Facebook

Källa: Tara Wood Writer, Little Things

Läs även: 8 gånger som Penny och Tom Allan Schulman har fått oss att skratta

Läs även: Ny namnlag på väg – det behöver du veta när du ska döpa ditt barn

Läs även: Forskare varna: Smörj inte in barnen med den här oljan

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…