Annons

Annons

3 märkliga saker som minskar risken för skilsmässa

Fnurror på tråden och gnissel i kärleksmaskineriet? Då kanske något av följande tips kan var något att hålla i när det stormar som värst!

Sajten prevention.com har samlat en rad udda saker som sägs öka chanserna för ett lyckligt förhållande och minska risken för skilsmässa.

1. Skaffa barn – och helst söner

Par med söner löper 17% mindre risk att skilja sig jämför med par som har döttrar. Det visar en studie vid Columbia University som studerat över 43 000 gifta par. Har ni flickor i barnkammaren?  Ge dem då en lycklig barndom, i alla fall när det gäller fotobevisen. De ungdomar som smilade upp sig på kort i tidig ålder visade sig vara mer positiva och känslomässigt stabila längre fram i livet. Något som bidrog till lägre risk för skilsmässa, enligt en studie vid DePauw University i Indiana.

Annons

2. Dela era vänner – på Facebook

Gilla och dela (bokstavligt talat) era bekantskaper i sociala medier. Har ni gemensamma grupper med vänner, från barndomen, skolan eller andra intresseområden – men som i sin tur inte känner till varandra? Grattis, då har ni goda förutsättningar att leva länge tillsammans. Par med gemensamma men spridda kamratgäng visar tecken på att kunna rota sig och knyta starka band. Egenskaper som gynnar en kärleksrelation.

3. Twittra lagom!

Gemensamma vänner på Facebook är bra, men för mycket aktivitet på sociala medier är det inte! Ett forskarteam vid Oxford University har hittat ett samband mellan mängden tid tillbringad vid sociala medier och tendensen att känna missnöje med sin relation. Fenomenet gör att du knyter starka band till personerna på fejan, insta eller vad det nu må vara istället för att fokusera på din partner, varnar forskarna.

 

 Källa: Prevention

 

AV: Jennie Sandberg
BILD: Thinkstock

 

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…