Annons

Annons

3 dåliga vanor du bör sluta med – nu

En del saker har blivit så normativa för oss att vi har slutat att ifrågasätta dem. Dessa tre saker gör de flesta av oss – och vi bör sluta med samtliga, direkt.


Det finns många saker som vi gör utan att tänka på det. Ofta är det för att ”alla andra” gör det med och vi ifrågasätter helt enkelt inte varför.

Dessa tre saker bör du sluta med idag, för ärligt talat – är de bra för dig på något sätt? Nej, vi tänkte väl det.

Annons

1. Fråga i förbifarten hur någon mår

Det här är vanligt i större sociala sammanhang där det finns många att hälsa på. Frågan ”Hej, läget?” ställs till höger och vänster utan att egentligen visa om det finns en omtanke bakom frågan eller inte. Ofta ställs även frågan samtidigt som personen är på väg att hälsa på någon annan. Om personen som ställer frågan inte behåller ögonkontakt och visar tecken på att faktiskt bry sig om svaret – varför ens ställa frågan? Om detta är du, sluta genast – eller ta dig tid och faktiskt stanna upp och lyssna på svaret.

Läs också: 10 vanor alla lyckliga människor har gemensamt

2. Romantisera stress och trötthet

Om du frågar någon hur hen mår (och väntar på ett ärligt svar) får du ofta höra att personen är trött och stressad. Att vara trött har blivit en norm i vårt samhälle och av någon anledning har det blivit romantiserat att ha mycket att göra. Människor tycker om att skryta om hur få timmar de sov i natt, hur många timmar i sträck de jobbade eller att de har gått ett helt år utan att ha semester. Det är få människor som skryter om att de äntligen har fått 8-9 timmars sömn eller att de mådde så bra av att ligga och titta på tv hela gårkvällen. Eftersom vi är vana vid att alla andra har mycket att göra försöker även vi att planera in så mycket som möjligt i vår kalender när vi i själva verket bör fråga oss – är det här normalt? Ska vi stressa så här mycket och är det värt att vara så här trött?

Läs också: 5 oskyldiga vanor som kan förkorta ditt liv

3. Köra bil samtidigt som du gör något annat

Tänk på senaste gången du körde bil. Pratade du i telefon? Smsade du någon? Såg du att du fick en like på Instagram och ville se vem det var? Tyvärr är majoriteten av oss distraherade av vår telefon när vi kör bil. Det här är en stor riskfaktor i trafiken och är en del av många trafikolyckor. Kom ihåg att det är oerhört få tillfällen som du får livsviktig och akut information via ett sms eller en Instagram-notifikation. Lägg därför undan telefonen nästa gång du kör bil. Ett sms eller en notifikation kan vänta tills du har kommit fram och om du får ett samtal kan du stanna så fort du har möjlighet och ringa tillbaka.

 

9 egenskaper som får folk att ogilla dig

Läs också: 9 egenskaper som får folk att ogilla dig

 

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…