Annons

Annons

3 anledningar till att vin kan förbättra din hälsa

3 anledningar till att vin kan förbättra din hälsa
Att skåla sig frisk är inget påhitt. Faktum är att måttlig alkoholkonsumtion kan förbättra din hälsa på många olika sätt.

Välj ditt vin med omsorg och skåla för både hälsa och smakupplevelse – måttligt drickande kan nämligen vara bra för dig.

Flera studier har visat att lagom dos rödvin bland annat kan förbättra minnet, tandhälsan och hjärtat och att ett glas champagne är bra för såväl humöret som midjemåttet. Så länge du håller dig till max ett glas om dagen är följande hälsovinster möjliga att pricka av:

1. Du håller dig friskare

I en studie publicerad i American journal of epidemiology fann forskare ett samband mellan människor som drack ett eller två glas vin om dagen och en 60 procent minskad risk att drabbas av förkylning.

2. Du får i dig antioxidanter

Druvor är rika på antioxidanter, vilket är rena superämnet för kroppen. Antioxidanterna motverkar bland annat skador i blodkärl, vilket i sin tur minskar risken för blodpropp och demens, du får renare hy, friskare tänder och jämnare blodsockernivå.

3. Du kan leva längre

I flera studier har det visat sig att de personer som konsumerar måttligt med alkohol lever lite längre än de personer som inte dricker alls.

Annons
Gilla MåBra på Facebook

– Den data vi fått fram från studien visar tydligt att måttlig alkoholkonsumtion kan öka livslängden, säger Curtis Ellison, professor inom medicin och hälsa vid Boston university, om sin slutsats.

Observera att alla studier är baserade på måttlig alkoholkonsumtion. Dricker du mer får du snabbt motsatt effekt – då försvinner hälsofördelarna och riskerna att drabbas av sjukdom för förtida död ökar.

Foto: Shutterstock

Fördelarna med ett glas vin – och nackdelarna

Vin – bra eller dåligt?

Läs också: Fördelarna med ett glas vin – och nackdelarna

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons
Annons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…