Annons

Annons

13 bevis på att alla förskollärare är superhjältar

Tänk vad alla förskolepedagoger får stå ut med!

Tänk vad alla förskolepedagoger får stå ut med!

De har för dåligt betalt, en minst sagt jäkligt stökig arbetsmiljö och får orimligt mycket skit (bokstavligt talat). Ändå underhåller, utvecklar, matar, torkar och tröstar de våra barn med ett obegripligt tålamod. Här är 13 anledningar till varför personalen på förskolan är värda alla enhörningar, ballonger och stjärnfall i världen!

Den senaste tiden har förskolan och pedagogerna mest uppmärksammats i sammanhang som rör förskoleupproret #pressatläge. Över 27 000 medlemmar har i dagsläget slutit upp på Facebook för rätten till bättre arbetsmiljö på våra förskolor; mindre barngrupper, högre personaltäthet och färre kringuppgifter. Och 26 maj är det dags för manifestation på ämnet i åtta städer runt om i Sverige. Inte en dag för tidigt.

Läs också: Personalens uppror – vittnar om en förskola i kris

Förutom det givna – att de har ett av landets tuffaste yrken och får alldeles för dåligt betalt för det – här kommer 13 andra anledningar till att förskollärare är superhjältar!

 1. För att de torkar andras barns snor, bajs och ibland spyor hela dagarna. Här kunde listan ha slutat, egentligen.
 2. För att de står ut med oss föräldrar och våra galna krav och idéer, att vi hämtar för sent, kommer för tidigt osv, osv…
 3. För att de ens orkar ha en pedagogik och typ sätta upp olika teatrar och grejs med alla dessa barn. Tänk bara kraften att organisera ett LUCIATÅG med ETTÅRINGAR.
 4. För att de av någon helt oförklarlig anledning lyckas få barnen att äta (mycket) av sådant (GRÖNSAKER?) som hemma bara är ”Neeej – jätteäckligt!”
 5. För att de lyckas hålla tyst (samt god min) om all sjuk info de lär få om föräldrarna av barnen.
 6. För alla sjukdomar de utsätts för och drabbas av. Hur många gånger pallar en människa med att vara magsjuk liksom? Slopade karensdagar borde ju vara ett minimikrav?
 7. För alla äckliga utslag, vårtor, eksem, sår, löss (och maskar!) som de måste pilla på – på andras barn.
 8. För att de tar solkräms-fajten. Varje dag. På trettio korviga och vrålande ungar som bara vill springa ut och rulla sig i gruset. Samtidigt.
 9. För att de tar vinterklädes-fajten. Varje dag. På trettio korviga och vrålande ungar som bara vill springa ut och rulla sig i gruset. Samtidigt. Och inom en rimlig tid! Bara vantarna kan ju få den mest luttrade småbarnsförälder att fundera på att lägga ut barnen på Blocket. Hur svårt ska det vara att få i tummen? Och att få ut allt grus?
 10. För att de kan behålla lugnet när trettio ungar slåss om samma pinne eller blir simultankissnödiga.
 11. För att de lyckas komma på snillrika sätt att kringgå att allt blir ”nej” och ”ajaj” hos minimänniskorna. Att det ens finns så mycket tålamod i världen?
 12. För att de lyckas lära känna alla barn så himla bra och typ vet allt om ALLA barnens personligheter. I en megagrupp av skrikande kids.
 13. För att de får barnen att vara så väluppfostrade. Allt en inte lyckas med hemma. Sitta tysta och vänta på mat, alltid tacka för maten, äta utan att leka med maten. Klä på sig själva, STÄDA UNDAN LEKSAKER – hur gör de?

Så – nästa gång du hämtar ditt barn, passa på att säga ett stort TACK till förskolepersonalen!

Annons
Gilla MåBra på Facebook

Manifestationer för #pressatläge kommer att ordnas i Stockholm, Malmö, Göteborg, Sundsvall, Eskilstuna, Umeå, Norrköping och Skellefteå. Alla är välkomna att delta. Läs mer om upproret här.

Läs också: Forskare: Barn ska inte vara lydiga och väluppfostrade

 

Artikeln publicerades först på Femina.

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons
Annons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…