Annons

Annons

10 tips: Hitta rätta tänket – och gå ner i vikt

Med positiva tankar är det lättare att gå ner i vikt.

Den mentala biten är superviktig när du vill gå ner i vikt. Med de rätta tankarna är det lättare att känna sig positiv, hoppfull – och framför allt målmedveten. Men det är inte alltid lätt att tänka positivt. Här är tio tips på hur du kan bryta ett negativt tankemönster – och ta kontroll över din viktnedgång!

Annons

1. Njut av andras komplimanger

 Skriv ner en lista med tio saker som du fått komplingar för av din omgivning. Ta fram den här listan om du känner dig nere under din diet.

Gilla MåBra på Facebook

 

2. Njut av egna komplimanger

Skriv också ner vad du gillar med din kropp, till exempel fint hår, snygga ben etc. Gör likadant här, ta fram listan när du behöver peppas.

 

3. Belöna dig själv

Sätt upp delmål med din viktnegång. När du nått dem, belöna dig med exempelvis en nytt plagg eller något annat du länge velat ha. Men inget ätbart.

 

4. Förbjud negativa tankar

Försök tysta den inre rösten som säger att du är tjock, dålig eller något annat negativt. Du behöver inte vara perfekt inifrån och ut för att andra ska tycka om dig – och inte för att tycka om dig själv heller.

 

5. Skäm bort din kropp

Även om det finns saker som du vill  ändra med din kropp så förtjänar den att du tar hand om den. Köp en fin bodylotion eller en ny parfym – och skäm bort dig själv!

 

6.  Ät mat du tycker om – men inte för mycket

Att förbjuda viss mat kommer bara att kännas tråkigt. Ät i stället det du vill, men var noga med mängden. Självklart kommer du inte gå ner i vikt genom att äta en massa choklad och chips, men det finns säkert en hel del smalare alternativ som du tycker om.

 

 7. Förlåt misstag

Låt inte veckan eller hela dieten vara förstörd för att du ätit en chokladkaka. Det är bara att ta nya tag dagen därpå och se framåt. En diet utan misstag är ingen diet.

 

8.  Slappna av

Studier visar att stress gör att man lagrar fett lättare. Får du tillräckligt med vila och sömn känner du dig starkare både kroppsligt och mentalt.

 

9. Sätt dina behov först

Om du ska gå ner i vikt måste du hålla sig till planen. Har du planerat att träna lördag morgon? Gör det, även om din syster vill ta en fika på stan.

 

10. Var tacksam

Innan du går och lägger dig varje kväll, tänk på tre saker du är tacksam över att ha i ditt liv.

Källa: KK.no

Av: Anna Sundesten
BIld: Thinkstock

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…