Annons

”Vill jag verkligen ha ett barn till?”

"Är min längtan efter barn egentligen en ålderskris?" undrar en MåBra-läsare. Psykologen Kerstin Hellström svarar.
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Annons


Annons

Jag är en kvinna på 38 år som har man och två barn. Och nu har jag hamnat i ett läge där jag börjat längta efter ett barn till, men min man är inte alls inne på samma spår. Han tycker det är viktigare att vi har ork för dem vi redan har. Och han ser även fram emot att han och jag ska få lite mer utrymme för varandra om några år när barnen är större. Jag håller med om argumenten, men ändå finns den där längtan där… Snart är jag för gammal för att bli gravid, kan det vara något slags ålderskris? Hur ska jag ta reda på om jag verkligen vill ha ett barn till, om det är värt att försöka övertyga min man?” skriver signaturen Sara A till MåBra.

Kerstin Hellström, KBT-psykolog och rådgivare i MåBra:s expertpanel, svarar:

Det är ganska vanligt att längtan efter barn ökar när man inser att det snart är för sent. Kanske kan… >>läs hela svaret här!

Dela
Tweeta
Maila
Annons

Annons
Annons
Annons
Allt om trötthet

Laddar