Annons

ANNONSSAMARBETE MED SCHWARZKOPF PROFESSIONAL

Vilken sorts moget hår har du?

Grovt, matt eller platt – grått hår visar sig på olika sätt. Så vårdar och stylar du olika sorters moget hår.


Hår skiftar inte bara i färg när det blir äldre, andra förändringar som frissighet, livlös känsla och brist på spänst är vanliga. Olika sorters moget hår kräver olika hårprodukter och behandling för att vara välmående och fint.

Zarah Munther är frisör och salongsägare på Hårbolaget i Lycksele, samt arbetar som frilanstekniker för Schwarzkopf Professional. Hon berättar om olika sorters moget hår och vilka produkter du ska använda för att få bäst resultat.

Zarah Munther

Mogen hårtyp 1: Grått hår

Äldre kvinna i snyggt grått hår

Expertens tips:
– När man vill behålla sitt grå eller vita hår vill man absolut inte att det skiftar i gult. BC Excelliums Beautifying serie har flera produkter med blålila pigment som neutraliserar gula toner och ger det en snygg klar ton. Grått hår har också en tendens att bli ganska matt, därför innehåller serien pärlextrakt som ger håret vacker glans och lyster.

Schampo, 219 kr. Inpackning, 249 kr. Steel Spray, 219 kr. Silver Spray, 219 kr. Balm, 219 kr. Soufflé, 219 kr.

Mogen hårtyp 2: Grovt & frissigt hår

Expertens tips:
– Har ditt hår blivit grövre, frissigare och svårare att hantera sedan det blev grått kan jag rekommendera Taming-serien som gör håret följsamt, mjukt och ger glans. För dig som väljer att färga över ditt gråa här är serien även färgbevarande. 

Schampo, 219 kr. Balsam, 219 kr. Inpackning, 249 kr. Taming milk, 219 kr. Anti-dry serum, 259 kr.

Mogen hårtyp 3: Tunt, platt hår

Expertens tips:
– För en del tappar håret sin spänst och blir platt och livlöst när det blir grått. Plumping-serien ger vård som förbättrar hårets kvalitet, men ger också en omedelbar stylingeffekt. Perfekt för dig som oftast inte använder stylingprodukter men ändå vill få lite extra stadga så att håret blir lättare att forma. det blir som styling + vård i ett!
Den är även färgbevarande så passar perfekt om du färgar över dina grå hårstrån. 

Schampo, 219 kr. Spraybalsam, 219 kr. Soufflé, 219 kr. Tonic, 259 kr.

Alla produkterna ingår i BC Excellium, en vårdserie med fokus på moget hår från Schwarzkopf Professional. Serien är indelad i de tre underkategorierna Beautifying med pärlextrakt (för grått & vitt moget hår), Taming med omega 3 (för grovt & färgat moget hår) och Plumping med kollagen (för fint & färgat moget hår).

Hela kollektionen innehåller ingrediensen Q10+ som främjar energiproduktionen i cellerna vilket i sin tur stimulerar hårrötterna till att återaktivera keratinproduktionen som avtagit med åren. Håret återfår sin ungdomliga elasticitet och styrka, och blir livfullt och glänsande.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


Annons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…