Annons

Vacker utanpå och inuti – med avokado!

artiklar | recept
Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Annons


Annons

Bland världens alla superfood-frukter måste avokado toppa ligan. Den härliga grönsaken är laddad med nyttigt fett, vitaminer och antioxidanter. Och effekten får du oavsett om du har avokadon i skafferiet eller badrumsskåpet – så här drar du dubbel nytta av den!

Avokado är toppen för kroppen, oavsett om du äter den eller smörjer in dig med den!

Avokado ger dig mängder av nyttiga fettsyror och åldersbekämpande antioxidanter. Tillsammans gör de din hud friskare och lenare, bland annat genom att öka mängden fukt i både kropp och hy.

Studier har också visat att olja från avokado stimulerar hudens kollagen- och elastinproduktion, två nyckelfaktorer till ung och frisk hud!

Eftersom avokado har en mycket neutral smak kan du med fördel ha i en halva i din frukostsmoothie, eller använda mosad avokado istället för smör på din lunchmacka.

Ätbar ansiktsmask
Den andra halvan använder du istället direkt på huden: Blanda mosad avokado med några skedar gräddfil, det ger en naturlig ansiktsmask som både återfuktar och återfettar torr hud. Genom att tillsätta lite mjölksyran i form av gräddfil får du samtidigt en skonsamt peelande effekt.

Applicera på torrt och rengjort ansikte i 10 minuter. Skölj sedan med ljummet vatten. Blev det något kvar i skålen kan du med gott samvete mumsa i dig resterna!

Källor: Phytotherapy Research, Self, Wikipedia

AV: Jennie Sandberg
BILD: Thinkstock

Dela
Tweeta
Maila
Annons

Annons
Annons
Annons
Allt om trötthet

Laddar