Annons

”Tappar jag hår av mina p-piller?”

Kan kvinnligt håravfall bero på hormonella förändringar orsakade av p-piller? MåBra:s expert, läkaren Gunilla Hasselgren, svarar på en läsarfråga.
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Annons


Annons

Under en längre tid har jag tappat mycket hår. Det började för sex år sedan då jag bytte p-piller mot minipiller. Bytte då tillbaka till vanliga p-piller. Håravfallet avstannade men allt hår kom inte tillbaka. Bytte efter tre år till p-stav och problemet kom då tillbaka. Jag har nu slutat helt med p-piller sedan två och en halv månad. Prover på vitamin B12 och sköldkörtel är normala. Ingen i min släkt är tunnhårig. Så varför drabbas just jag?” skriver MåBra-läsaren Pirjo.

Gunilla Hasselgren, läkare och medlem i MåBra:s expertpanel, svarar: ”Det är förmodligen så att de olika preventivmedlen ändå har… >> läs hela inlägget här

Dela
Tweeta
Maila
Annons

Annons
Annons
Annons
Allt om trötthet

Laddar