Annons

”Talar gymets kaloriräknare sanning?”

artiklar | recept
Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Annons


Annons

Vafalls? 40 minuter på löpbandet och bara kalorier motsvarande tre Mums-Mums på displayen. Stämmer verkligen maskinermas räkneverk? Vår PT Katarina Woxnerud förklarar!

"Lita inte på gymmaskinernas displayer", tipsar Katarina Woxnerud

”… Jag tränar på MYCKET låg intensitet. (växel4 i lugnt tempo 30 min på träningscykel) Maskinen anger då att jag har bränt 330 kcal vilket jag reagerade på då jag läste  att högintensiv träning i 30 min bränner ca 300 kcal. Således har jag svårt att tro att jag som helt otränad kan bränna 330 kcal på samma tid. Min fråga är då: Kan man över huvudtaget lita på värdena man får av träningsredskapet, puls och förbränning eller är det bara att ignorera? Och hur ska jag isåfall beräkna min förbränning?”

Katarina svarar:

”… Tyvärr kan man inte helt lita på de siffror som anges på konditionsmaskiner vad gäller kaloriförbrukning. Precis … >> läs mer

Dela
Tweeta
Maila
Annons

Annons
Annons
Annons
Allt om trötthet

Laddar