Annons

Populära dieter orsakar kesobrist

artiklar | recept
Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Annons


Annons

Det riskerar att bli ekande tomt på butikshyllorna där keso och kvarg normalt står. Anledningen tros vara det ökade intresset för LCHF och GI-dieten.

Keso är en vanlig ingrediens i många dieter, är det därför den är extra populär nu?

Arlas fabrik i Skövde har svårt att möta den stora efterfrågan på Keso, rapporterar Sveriges Radio Halland. Förra året ökade konsumtionen med 15 procent och först i januari nästa år räknar man med att vara i kapp med produktionen. Då ska den nya maskinparken vara i bruk, vilket är lämpligt eftersom suget efter Keso tycks vara som störst just efter jul och nyår.

Men även sommarmånaderna skapar högtryck i kesofabriken, då ökar försäljningen med 50 procent, antagligen av den enkla anledningen att svenska folket vill komma i form inför stranden – och sedan få hjälp att bli kvitt semesterkilona.

– Det stämmer att vi har en brist eftersom efterfrågan ökat så pass mycket de senaste åren. Vi hinner inte producera tillräckligt. LCHF och GI-dieten är loket i den här konsumtionen och det är en väldig peak just nu för hälsa, säger Arlas PR-chef Inger Söderlund till Radio Halland.

Äter du Keso?

Se resultat

Loading ... Loading ...

 

Tappa kilon med GI-metoden!

giviktkoll-logotyp

 

En kalorisnål kosthållning med smarta kolhydrater är ett annat effektivt sätt för att gå ner i vikt. GI Viktkoll var den första tjänsten på nätet att erbjuda sina användare unika GI-smarta recept, verktyg för viktkontroll och tillgång till en gedigen expertis kring GI, kost och hälsa. Under ledning av kostprofilen Ola Lauritzon har tiotusentals svenskar nått sin målvikt med hjälp av tjänsten, som nu också ingår i MåBra:s erbjudande på nätet.

 

Nyfiken på GI Viktkoll?

Du får:

– Nyttiga och kaloriberäknade GI-recept

– Dagboksfunktion

– Chattar med experter

– Forum

– Träningstips

– Hälsotester

… och mycket mer!

På giviktkoll.se kan du läsa mer om fördelarna med ett medlemskap.

Klicka här för att komma GI Viktkoll!

 

AV: Jennie Sandberg

 

 

Dela
Tweeta
Maila
Annons

Annons
Annons
Annons
Allt om trötthet

Laddar