Annons

Ny studie: Så gör de som går ner mest i vikt på nätet

Amerikanska forskare avslöjar beteendet som gör att vissa tappar mycket i vikt på nätet – medan andra står still. Så här använder du viktklubbarna till din fördel!
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Annons


Annons

Att gå ner i vikt på egen hand kan vara tufft, speciellt om du har mer än ett par kilon att bli av med. Men få personer har råd med en egen kostrådgivare och personlig tränare.

Därför har det blivit populärt med viktklubbar på nätet, som erbjuder tjänster såsom expertcoachning, kalorisnåla recept, kaloritabeller och möjligheten att föra egen mat- och viktdagbok.

En svensk studie visade också förra året att digitala viktjänster är effektiva – framför allt genom att minska det så kallade ”okontrollerade ätandet”.

Men givetvis räcker det inte att bara gå med i en viktklubb för att börja rasa i vikt – och viktnedgången kan skilja sig en hel del från medlem till medlem. En färsk studie, från Northwestern University i Illinois, USA, har därför tittat på vad de medlemmar som lyckats gå ner mest i vikt har gjort.

Deras slutsats: bäst resultat får de medlemmar som loggar in ofta, är noga med att hela tiden fylla i sin viktkurva och – viktigast av allt! – interagerar så mycket som möjligt med andra medlemmar. Just det sociala stödet från andra personer som försöker gå ner i vikt är en stor fördel med nätbaserade viktklubbar, menar forskarna.

Läs mer: Fyra kvinnor berättar hur de gjort för att gå ner i vikt med 5:2!

Personer som aktivt sökte kontakt med andra medlemmar gick ner allra mest, i genomsnitt mer än 8 procent av sin kroppsvikt under den sexmånadersperiod då studien pågick.

Är du nyfiken på att se hur MåBra:s viktjänster kan hjälpa dig nå dina viktmål? Kolla in 5:2-klubben (just nu kostar medlemskapet bara från 79 kr i månaden!) och GI Viktkoll.

Psst! Även när det gäller motionen är det positivt att vara social. Här listar vi 7 bra anledningar att träna med en kompis!

 

LÄS MER:

 

Bli frisk och smal med fasta!

MåBra:s nya vikttjänst 5:2-klubben ger dig som medlem alla verktyg för att lyckas med fastan. Bakom tjänsten står MåBra, vår viktcoach Marie Tegnér samt hälsoprofilen Ola Lauritzon. Tillsammans har de skräddarsytt recept, fakta och värdefulla tips för dig som vill hitta formen via korttidsfasta. Marie och Ola chattar löpande med tjänstens användare och förser 5:2-klubben kontinuerligt med nytt innehåll.

Klicka här för att komma dit!

 

52-logotyp

MåBra mat nu i butik – succén är tillbaka!

mabra-mat
Vi upprepar fjolårets succé och lanserar nu nya MåBra mat, med 132 läckra och inspirerande smalrecept. Specialtidningen finns i butik nu!
Läs mer: MåBra mat nu i butik – succén är tillbaka!

 

Köp Marie Tegnérs 5:2-bok till specialpris!

Skynda dig att köpa Marie Tegnérs populära 5:2-bok innan den säljer slut igen!

Första upplagan av MåBra-viktcoachen Marie Tegnérs succébok ”5:2 för kvinnor” sålde slut – men nu har vi den åter i lager! Som MåBra-läsare får du den till ett extra bra pris.
Beställ boken här!

 

AV: Malin Karlberg
BILD: Thinkstock

Dela
Tweeta
Maila
Annons

Annons
Annons
Annons
Allt om trötthet

Laddar